Jesper Blomqvist avslöjar: Så ska min drömkvinna vara

Att det skulle bli fotbollslegendaren Jesper Blomqvist som ersatte Torsten Flinck var allt annat än självklart. Men till många kvinnors stora lycka fick Jesper till det med sitt schema. För Hänt avslöjar han vad för typ av tjej han söker: "En girl next door".

Kort innan årets stora pressträff för Let’s dance meddelade TV4 att Torsten Flinck, 55, tvingas hoppa av på grund av hälsoskäl. Vem som istället skulle dansa med proffsdansaren Malin Watson, 49, som stod utan partner, var då fortfarande oklart. Till fotbollssveriges stora lycka blev det den forne fotbollsstjärnan Jesper Blomqvist, 43. Men att det skulle bli just Jesper var allt annat än självklart.

– Det var mycket meck för att få ihop det och få alla pusselbitar på plats, berättar Jesper för Hänt.

Jesper Blomqvist var TV4:s sista rekrytering för årets Let’s dance.

När den plötsliga förfrågan kom hade Jesper andra planer. Tillsammans med sitt gamla lag Manchester United var siktet Australien dit klubben planerat skicka ett gäng legender för en välgörenhetsmatch.

– Jag har verkligen sett fram emot att åka till Australien och så nej, Let’s dance var inget självklart ja, men jag sov på saken. Den natten vaknade jag mitt i natten och då bestämde jag mig för att tacka ja.

LÄS OCKSÅ: Läkarens besked stoppar Thorsten Flinck i Let’s dance

Men det var lättare sagt än gjort. Förutom att Jesper var bunden till ett kontrakt så gällare det även att hitta en ersättare för honom.

– Jag fick ju smita iväg under pressträffen och sätta mig i en hörna och börja ringa runt och hitta ersättare i min plats, säger Jesper och skrattar åt minnet.

Beslutet att medverka i årets upplaga är ingenting han ångrar. Trots att han inte sansat tidigare har han gått vidare i veckofinalerna med fina lovord från juryn.

Jesper och danspartnern Malin har fått lovord av juryn under fredagsfinalerna.

Att han dessutom blivit ögongodis för många singelmammor hemma i tv-sofforna råder det ingen tvekan om. Som singelpappa är han rena rama drömmen. Det var i augusti förra året som han berättade för Hänt att han och Pauline Holst, 44, valt att gå skilda vägar efter tre år som gifta. Dock har ex-makarna som bor grannar en fin relation, något Jesper värnar om då de har 5-åriga sonen Caspar tillsammans.

– Jag är singel. Jag har känt att jag behöver hitta mig själv igen innan jag går in i en ny relation.

Jesper Blomqvist med sonen Caspar.

Att hitta någon ny att dela sitt liv med är inget han prioriterar just nu. När Jesper får frågan om hur hans ideala drömtjej ska vara, tvekar han en stund innan han svarar:

– Drömkvinnan? Hm, jag gillar väldigt vanliga tjejer, typ en girl next door. Och tränar hon är det självklart ett stort plus, säger han och bjuder på ett charmigt leende.

Foto: Ibl.