LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Jerka Johanssons känga mot Joakim Lundell – stormar ut från galan

15 sep, 2022 
André Färnsveden
Joakim och Jerka
Bonusfamiljen var nominerade i årets Kristallen.
Men efter galans beslut ryter nu Jerka Johansson ifrån – och skickar en känga till Joakim Lundell.
– Det är ett sånt jävla hån, säger Jerka i sin podcast.
Annons
Christer Lindarw avslöjar – Så ser framtiden som skådespelare utBrand logo
Christer Lindarw avslöjar – Så ser framtiden som skådespelare ut

Erik ”Jerka” Johansson, 43, spelar en av huvudpersonerna i succé-serien Bonusfamiljen, som var nominerade till årets tv-drama i Kristallen-galan.

I början på september gästade skådespelaren den stora Kristallen-galan med förhoppningar om att vinna ett pris. Men kvällen gick inte som han hade tänkt sig. Han blev nämligen inte nominerad till ”årets manliga skådespelare”, något som hans kollegor i Bonusfamiljen vunnit pris för tidigare.

Besviken över att inte bli nominerad

Vera Vitali, 40, Fredrik Hallgren, 48, och Petra Mede, 52, är tre från casten som tidigare blivit nominerade.

I podcasten ”Recept tack?!”, som Jerka har tillsammans med Nichlas Niemi, uttrycker han sin frustration mot galans beslut, enligt Aftonbladet.

Annons

– Vi är ju fyra i huvudcasten. Det är jag, Vera, Fredrik och Petra. Alla de tre har någon gång blivit nominerad för bästa skådespelare – utom jag! Alltså sopan i kvartetten. Ringo Starr i The Beatles, förstår du? Han som alla skrattar åt, säger Jerka i sin podd.

Jerkas känga mot Jocke Lundell: ”Respektlöst”

Men att inte bli nominerad för priset som ”årets manliga skådespelare”, är inte det enda som frustrerade skådespelaren. Det var nämligen så att priset för ”årets tv-drama”, som var en kategori där Bonusfamiljen var nominerad, delades ut under förgalan. Priset delade alltså inte ut i tv.

I sin podcast väljer då Jerka att kritisera galan, men inte utan att skicka en känga till Jocke ”Jockiboi” Lundell, 36, som vann priset ”tittarnas favoritprogram” för serien Spökjakt.

– Det är ett sånt jävla hån mot vår kategori, hela vårt skrå, hela dramagenren och skådespelerigenren. Att man bränner av det under förgalan så man kan ha Jockiboi och Spökjakt i huvudgalan, säger han och fortsätter:

Annons

– Jag tyckte det var så jävla respektlöst och uselt, så jag började tappa humöret och bli svårt jävla uttråkad, säger han.

Jerka Johansson: ”Kommer aldrig mer tillbaka”

Vidare förklarar Jerka att han hörde av sig till vännerna rutom på galan och frågade om de ville lämna med honom. Han gick i stället till restaurang Hasselbacken på andra sidan gatan och missade resten av galan.

– Där och då förstod jag att jag aldrig mer kommer få komma tillbaks till Kristallen, än mindre bli nominerad, än mindre vinna priser, säger han i podden och fortsätter:

– Det är nästan något personligt, det är någon som vill mig illa. Eller så är jag inte så bra som jag vill vara, säger Jerka.

FOTO: TV4 / Ulrika Malm/SVT

Annons