TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Här är allt du vill veta om skådespelaren Erik ”Jerka” Johansson

04 mar, 2022 
Erik Jerka Johansson och flickvännen Lisa Sjösten
Vem är Erik ”Jerka” Johansson? Har Jerka en fru?
Hur gammal var Jerka när han spelade Tobbe i Eva & Adam?
Hur många barn har Jerka och vad heter dem?
Här är allt du är nyfiken på att veta om skådespelaren!
Annons
TRAILER: Alla mot alla säsong 7Brand logo
TRAILER: Alla mot alla säsong 7

Erik ”Jerka” Johansson, 43, är en av kändisarna som gästar säsong 6 av Bäst i test på SVT. Nu är han främst känd för sin fantastiska insats i SVT-serien Bonusfamiljen.

Men frågan är, vem är egentligen Jerka? Vem lever han med? Hur, men framförallt när blev han känd?

Hur gammal var Erik Johansson i Adam & Eva? Så blev Jerka känd

Erik Johansson, som främst kallas Jerka, gjorde sitt första rejäla avtryck som skådespelare i tv-serien Eva & Adam, där han spelade rollen som Evas storebror Tobbe.

Hur gammal var Jerka då? Serien sändes år 1999 för första gången. Och eftersom Jerka är född år 1979 så var han i 20-årsåldern när han klev in som Tobbe.

Idag är inte jerka superpigg på att förknippas med just den rollen. Tiden har ju gått, och skådespelaren har gjort mängder av prestigefyllda roller sedan dess.

Annons

Vem är Jerka Johansson tillsammans med? Är Jerkas fru Lisa Sjösten?

Jerka separerade från sin första två barns mamma år 2015, och singellivet blev därefter inte så långvarigt. Utan Jerka tärffade sin nya kärlek en kort tid därpå. Nya flickvännen och numera sambon heter Lisa Sjösten och är 33 år gammal. De är dock inte gifta, så Jerka har ingen fru, vilket många tror av någon okänd anledning.

Jerka och Lisa träffades på ett produktionsbolag där de inte skulle arbeta tillsammans, utan de gick bara förbi varann i korridorerna.

Lisa jobbade då med podduon Alex Schulman, 43, och Sigge Eklund, 45, vilka är vänner till Jerka. Och en dag gästade han podden, och därför möttes de. Men hjärnan bakom första dejten var Alex Schulman som föreslog att de skulle träffas.

– Då tänkte jag ‘nej det kanske vi inte borde, jag är inte riktigt där’, har Jerka tidigare berättat i en intervju i Malou efter tio. Han fortsatte:

Annons

– Men sen så hade jag träffat henne den dagen på kontoret och tänkte ‘gud jo, vi ska träffas’.

Jerka Johansson har tre barn

Erik Jerka Johansson har tre barn. Två barn från en tidigare relation, vilka är sonen Rolf och dottern Lena.

Skådespelaren fick sitt tredje barn, och första gemensamma med Lisa, i slutet av juli år 2020. Det är en son som heter Viggo Sjösten.

Erik Jerka Johansson med flickvännen Lisa och barnen Rolf och Lena

Jerka Johanssons syskon

Hösten 2021 fick tv-tittarna se ett nytt ansikte vid Jerkas sida. Skådespelaren var en av deltagarna i Filip Hammar och Fredrik Wikingssons program Alla mot alla på Kanal 5. Denna säsong tävlade Jerka tillsammans med journalisten och mediechefen Karin Pettersson, 47, som visade sig vara skådisens styrsyster.

Erik Jerka Johanssons restaurang Sandhäxan

I maj 2019 gjorde Jerka ett litet sidospår i sin karriär. Han har alltid älskat att laga mat, och då blev det dags att öppna restaurang. Namnet blev Sandhäxan, där de säljer ”maffiga mackor”. Det blev en dundersuccé och det är nästan alltid fullsatt.

Annons

Erik Jerka Johanssons podd Recept tack!?

Erik ”Jerka” Johansson har även en podcast tillsammans med Nichlas Niemi. Den heter Recept tack!? där de varje onsdag pratar om en rätt som ”man bör laga när veckan är slut”.

Poddens fokus är på mat och glädjen kring att laga den perfekta rätten.

Vad heter Erik Jerka Johansson på Instagram?

Jerka är inte bara aktiv som skådis och inom mat, han är även aktiv på sociala medier. På Instagram heter han jerkajohansson och har över 100 000 följare.

På den sociala plattformen delar han med sig av mycket skoj.

Var bor Jerka Johansson?

Jerka Johansson och flickvännen Lisa Sjösten bor tillsammans i Enskede, Stockholm, tillsammans med deras gemensamma son, 1-åriga Viggo Sjösten.

FOTO: Claudio Bresciani/TT, Karin Törnblom/TT

Annons