LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Så gick det sen för skådespelarna i filmen Eva & Adam

14 aug, 2020 
Joni Nykänen
Skådespelarna i tv-serien och filmen Eva & Adam 1999-2001.
Hur gick det sen för skådisarna i kultfilmen Eva & Adam? Här berättar de själva!
✔︎ Visar upp nya kärleken – så träffades de.
✔︎ Blev rockstjärna med årets mest sålda singel – försvann helt.
✔︎ Kändisbarnet gick från bråkstake – till jobb inom Försvarsmakten.
✔︎ Därför känner du igen hennes röst – utan att veta om det.
Annons
7 svenska barnskådisar – då och nuBrand logo
7 svenska barnskådisar – då och nu

Här får du reda på vad som hände med skådisarna i Eva & Adam – och hur de ser ut i dag!

Obs: Artikeln skrevs 2020, men uppdaterades i juli 2021.

Eva & Adam-skådespelarna 2000: Anders Habenicht, Rosanna Munter, Tove Edfeldt, Ulrika Bergman, Pablo Martinez, Erik Johansson, len Fjaestad och Carl-Robert Holmer-Kårell.
Eva & Adam-skådespelarna 2000: Anders Habenicht, Rosanna Munter, Tove Edfeldt, Ulrika Bergman, Pablo Martinez, Erik Johansson, Ellen Fjaestad och Carl-Robert Holmer-Kårell. Foto: TT.

Tv-serien om Eva & Adam gjorde succé i SVT 1999-2000. Den följdes 2001 upp av långfilmen Eva & Adam – fyra födelsedagar och ett fiasko.

Tv-serien skapades av Måns Gahrton och Johan Unenge, som också ligger bakom den nya långfilmen ”Eva och Adam – att vara eller inte vara ihop” som planeras ha biopremiär i augusti 2021.

Ellen Fjæstad spelade Eva i Eva & Adam 2001.
Ellen 1999 och 2016. Foto: TT.

✔︎ Ellen Fjæstad gör rösten till Barbie

Ellen Fjæstad gjorde rollen som Eva Strömdahl i både filmen och tv-serien. Efter det har hon synts i långfilmen Hip Hip Hora! (2004) och Vampyrer (2008), där hon gör en mindre roll. Ellen har också gjort flera röstroller i tecknade filmer, bland annat som Barbie.

Annons

Hon sadlade om och utbildade sig till journalist. Efter det har hon varit pressansvarig på flera stora bolag och jobbar idag på Warner. Förra året dök hon plötsligt upp i Eric Saades och Anis Don Deminas video till låten Postcard, som var ett Warner music-släpp.

När Hänt kontaktar Ellen tackar hon nej till intervju. Men hon har en hälsning via sms:

”Tycker det känns kul med en nyinspelning av Eva & Adam. Idag jobbar jag i musikbranschen”, skriver hon.

Namn: Ellen Fjæstad
Ålder: 35
Familj: Sonen Rio, 9, och dottern Bonnie, 1. Bor med en 30-årig man, enligt offentliga uppgifter
Yrke: PR- och pressansvarig
Bor: Stockholm (Södermalm)

Carl-Robert Holmer-Kårell spelade Adam i Eva & Adam 1999-2001.
Carl-Robert 1999 och 2019. Foto: TT & Privat.

✔︎ Carl-Robert Kårell Holmer bytte bana helt

Carl-Robert Kårell Holmer gjorde rollen som Adam Kieslowski som blir kär i Eva. Carl-Robert inledde sin karriär som skådespelare med rollen i tv-serien och filmen. Men han har inte velat fortsätta trots att han blev erbjuden en roll i en pjäs på Stadsteatern.

Annons

– Då förstod jag att skådespelande inte var för mig, att jag inte skulle fortsätta. Det var inte det att jag inte kunde hantera uppmärksamheten som följde, men jag insåg att jag inte ville ha den. Jag har aldrig velat vara en mittpunkt, sa han till Aftonbladet 2013.

När Hänt kontaktar honom nu förklarar han via sms att han avböjer en intervjuförfrågan eftersom han har ”resignerat från den tiden”.

Hans Facebook-profil avslöjar dock att han är förlovad med Elyn Hedström, 30, att han har arbetat som konsult inom fastighetsbranschen och har genomfört fyra års studier på Naprapathögskolan.

Namn: Carl-Robert Kårell Holmer
Ålder: 35
Familj: Förlovad med Elyn Hedström
Yrke: Student och konsult inom fastighetsbranschen, enligt Facebook och Linkedin
Bor: Stockholm (Vasastan)

Anders Habenicht spelade David i Eva & Adam 1999-2001.
Anders 2000 och 2020. Foto: TT & Privat.

✔︎ Anders Habenicht jobbar bakom kameran numera

Anders Habenicht spelade David, som var Annikas pojkvän, i Eva & Adam-filmen. Idag är han 42 år, är gift och har två barn, som är ett och tre år gamla.

Annons

– Det var en rolig upplevelse. Min stora dröm då var att stå framför kameran. Det här var tillfället jag fick, säger han till Hänt.

– Jag jobbar bakom kameran idag, som regissör, fortsätter han.

Habenicht har gjort ett flertal regijobb och har varit förste regiassistent på många stora svenska produktioner, som En enkel till Antibes, Alena och Sommaren med släkten. Dessutom har han regisserat ett flertal avsnitt av komediserien Café Bärs.

– Just nu jobbar jag med nästa säsong av Sommaren med släkten som jag ska regissera i höst, säger han.

Vad tycker du om att det ska komma en uppdaterad Eva & Adam?

– Det är så filmbranschen fungerar idag. Bra koncept har en tendens att återvinnas, men kanske hade det varit ännu roligare att se vad Eva & Adam gör nu som 35-åringar. Och riktat sig till samma publik som såg filmen då, säger han.

Blir du igenkänd från filmen?

– När jag gjorde den så trodde jag att det skulle vara mitt stora break. Nu kommer jag att få gå på kändisfester, men de som såg den filmen var tolv år. Däremot tio år senare kunde jag knappt gå ut på krogen utan att folk sa ”det är ju du”, men då var det kanske inte riktigt lika spännande längre, säger han.

Annons

Namn: Anders Habenicht
Ålder: 42
Familj: Fru och två barn.
Yrke: Regissör och förste regiassistent.
Bor: Stockholm

Erik Johansson som Tobias i Eva & Adam 1999-2001.
Erik Johansson 1999 och 2019. Foto: SVT & TT.

✔︎ Erik Johansson är känd skådespelare

Erik ”Jerka” Johansson spelade Tobias, som är Evas storebror. Skådespelarkarriären har rullat på, med roller i Våra vänners liv, Maria Wern och Sune-filmer. Men han fick ett stort genombrott i tv-serien Bonusfamiljen även om han redan tidigare var en känd skådespelare.

Nyss blev han enligt folkbokföringen pappa för tredje gången då han och sambon Lisa Sjösten fick en son. Det är Jerkas tredje barn och Sjöstens första.

Erik Johansson har barnen Rolf och Lena från en tidigare relation. Enligt Aftonbladet var det när Jerka skulle gästa Alex Schulmans podd som han fick en skymt av Sjösten i korridoren.

Annons

– Vi blev ihopknuffade kan man väl säga. Jag var på ett produktionsbolag och träffade henne i korridoren och sen var jag med i en podd hos Alex Schulman som jobbade med henne. Han frågade om vi inte borde träffas, sa Jerka i en intervju i Malou efter tio.

Namn: Erik ”Jerka” Johansson
Ålder: 42
Familj: Sambon Lisa och tre barn.
Yrke: Skådespelare
Bor: Enskede

Tove Edfeldt spelade Sara i Eva & Adam 2001.
Tove 2000 och 2020. Foto: TT & Privat.

✔︎ Tove Edfeldt var nyligen med i Rebecka Martinsson

Tove Edfeldts mor Catti Edfeldt regisserade både tv-serien och långfilmen Eva & Adam. Tove gjorde rollen som Tobbes flickvän Sara i långfilmen.

– Mitt starkaste minne är när vi filmade vid ett kafé, jag tror det hette Blå lotus, och jag hade kompisar där som var statister och det var kul, säger hon till Hänt och berättar att inspelningen hade en speciell känsla eftersom mamman var regissör.

Annons

Har du fortsatt att hålla kontakten med någon i gänget?

– Nej, det har jag inte. Jag stöter på dem ibland eftersom några fortfarande arbetar som skådespelare, säger hon.

Vad är fokus i livet för dig just nu?

– Jag jobbar på Stadsteatern i Stockholm och har precis satt igång med att repa Kulla gulla som har premiär i december på den stora scenen. Det är fokus efter att ha haft ett långt sommarlov och en lång semester. På grund av corona, kan man säga, säger hon.

Tove Edfeldt har haft en lång karriär inom film och tv. Hon inledde med rollen som Kerstin i Alla vi barn i Bullerbyn när hon var bara två år gammal. Dessutom gjorde hon rollen som Nora i Sanning och konsekvens från 1997. Hon hade också en av huvudrollerna i tv-serien Barnen på Luna.

Mellan 2004 och 2008 gick hon Scenskolan. De senaste åren har hon gjort roller i Rebecka Martinsson, Ted – för kärlekens skull, Bäst före och The Stig-Helmer Story.

Namn: Tove Edfeldt
Ålder: 37
Familj: ”Stor familj”
Yrke: Skådespelare
Bor: Stockholm

Marina Ljung och Johanna Tholin i filmen Eva & Adam 2001.
Shebang dök upp i filmen Eva & Adam 2001.
Marina Ljung och Johanna Tholin i Shebang hur de ser ut 2020.
Marina och Johanna 2020. Foto: Privat.

✔︎ Yohanna Tholin – från rockstjärna till gymnasielärare

– De som tittade på filmen var våra huvudsakliga fans. De blev vår målgrupp. Det var framför allt tjejer i 10-12-årsåldern som hängde efter oss sen, säger Johanna Tholin Chamney, som hon heter nu, till Hänt.

Annons

Vilket är ditt främsta minne från filmen?

– Vi spelade in två olika dagar. Först var vi i en fotoaffär ena dagen. Sedan ganska långt senare fick vi åka in och spela in scenen när vi går utanför, innan vi går in i fotoaffären. Då minns jag att jag hade klippt mig däremellan. Så jag hade klippt bort en decimeter av håret. Tittar man efter det kan man se att jag har längre hår i fotoaffären än vad jag hade precis utanför, säger hon.

Johanna Tholin Chamney medverkade på duons två första album, men lämnade 2005 för att studera. Hon blev ersatt av Elisabeth Dittrich. Marina Ljung fortsatte att vara med i Shebang fram till slutet 2008.

– Jag hade flyttat till Göteborg mot slutet och började läsa engelska som fristående kurs bara för att sätta igång och studera. Slutligen läste jag mig till en lärarutbildning. Så jag jobbar som gymnasielärare idag, säger Johanna.

Håller du kontakten med Marina?

– Ja, vi sågs i december senast. Jag var på en konferens i Stockholm och träffade henne samtidigt. Hon bor alltså där och jag i Göteborg. Då käkade vi ihop och delade på en flaska vin. Vi pratade om gamla och nya minnen. Båda två har barn. Jag har två tjejer och hon en liten kille, säger hon.

Annons

Det skar sig aldrig mellan er?

– Vi började känna båda två att bandet var mer av samma sak. Det var ingen av oss som tänkte att vi ska bli superpopstjärnor och fortsätta vara det resten av livet. Framför allt inte jag. Vi var jätteunga och såg det som en rolig grej, vilket det också var. Vi släppte två album och när det började pratas om ett tredje album så kände jag att det inte var lika roligt. Det var ingen superdramatik runt det, säger hon och fortsätter:

– Jag får frågan ofta och jag kan få den av mina elever: ”Hur sjutton tänkte du som hoppade av för att bli lärare?”. Men jag ångrar det inte alls. Marina är också lärare idag.

Namn: Johanna Tholin Chamney
Ålder: 38
Bor: Göteborg
Yrke: Lärare
Familj: Maken Tom, som är företagare, och två barn, Esther, 7, och Ruth, 4.

Jim Ramel Kjellgren i Eva & Adam 1999 och hur han ser ut i dag. Till höger blivande frun Bernadette Hutson.
Jim Ramel Kjellgren 1999 och 2020. Till höger blivande frun Bernadette Hutson. Foto: SVT & Privat.

✔︎ Jim Ramel Kjellgren – kändisbarnet som jobbar inom Försvarsmakten

Jim Love Ramel Kjellgren spelade den strulige bråkstaken Jonte i Eva & Adam. Hans föräldrar är skådespelarna Lotta Ramel och Johan H:son Kjellgren, som skilde sig när han var liten. Jim är barnbarn till Povel Ramel. Numera är han 34 år och arbetar inom Försvarsmakten (sedan 2014 inom flottan).

Annons

– Jag vet att det ska komma en ny långfilm och det ska bli jättekul att se den, säger han till Hänt.

Han räknar inte med att få dyka upp i en mindre roll i den.

– Då hade det varit klart eftersom den castingen gjordes, vad jag vet, redan för ett år sedan.

Lotta Ramel och Johan H:son Kjellgren 1995.
Jims föräldrar Lotta Ramel och Johan H:son Kjellgren 1995. Foto: TT.

2005 kunde man se honom i Måns Mårlinds och Björn Steins actionthriller Storm. Jim har också gjort några teater- och röstroller (dubbning), enligt hans cv vid skådisagenturen Hammarström Agency.

Han förklarar att folk inte känner igen honom så ofta från Eva & Adam.

– Men det kan vara så att de känner igen namnet, säger han.

I podden Vart tog du vägen? berättar han att han fick rollen eftersom han var med i en castingprocess för filmen Veranda för en tenor, där Krister Henriksson gör huvudrollen. Han fick inte den rollen men hamnade i ett castingregister. Han provfilmade för rollen som Alexander, men fick istället rollen som Jonte.

Annons

Han bor på Södermalm i Stockholm. 5 september 2020 gifte han sig med amerikansk/franska Bernadette Hutson.

– Hon jobbar inom branding på House of Radon. Vi träffades i San Francisco efter att jag avslutat mina teaterstudier i New York 2016. Ett år efter att vi träffades första gången gick flyttlasset, säger han.

Namn: Jim Ramel Kjellgren
Ålder: 34 år
Bor: Stockholm.
Yrke: Gjort karriär inom Försvarsmakten.
Familj: Frun Bernadette Hutson, den 5 september.

Pablo Martinez i Eva & Adam 1999-2001 och i dag.
Pablo 1999 och 2016. Foto: SVT & Privat.

✔︎ Pablo Martinez satsade på musiken i stället

Pablo Martinez spelade Adams bästa kompis Alexander i både tv-serien och långfilmen. Idag är han 36 år gammal och skriven i Järfälla. Efter den korta film- och tv-karriären växlade han över till musiken.

Annons

Hänt har inte lyckats nå honom, men 2013 berättade han för Aftonbladet att han inte ägnade sig åt så mycket och att han skulle få en praktikplats inom kort. Hans önskan var att plugga gitarr och congas på folkhögskola, förklarade han då.

Rosanna Munter spelade Petra i Eva & Adam.
Rosanna 2000 och 2020. Foto: TT & Privat.

✔︎ Rosanna Munter sjöng i filmen – fick musikkarriär

Rosanna Munter, som idag är 33 år, spelade den musikaliska Petra. Efter Eva & Adam gick hon vidare och fick en musikkarriär först i popgruppen Play mellan 2001-2005. Hon har därefter också verkat som soloartist och låtskrivare. Under två års tid var hon, enligt hennes Linkedin-konto, turnémanager åt Icona pop. Hennes företag skötte också succéduons management.

Numera jobbar Munter som A&R åt Warner Chappell Music, enligt Linkedin. Hon är gift med en 34-årig man.

Ulrika Edman (fd Bergman) spelade Annika i Eva & Adam.
Ulrika 1999 och 2020. Foto: SVT & Privat.

✔︎ Ulrika Bergman är chef på Apoteket

Ulrika Bergman som spelade Evas bästis Annika är numera gift och heter Edman i efternamn. Hänt har sökt Ulrika Edman, men har inte lyckats etablera kontakt med henne. Numera har Ulrika en chefsposition på Kronans apotek och bor i en villa i Bromma. Hon är 36 år gammal.

Enligt folkbokföringen är hon gift och har tre barn som är födda 2015, 2017 och 2020.

Anki Larsson spelade Evas mamma i Eva & Adam.
Anki 1999 och 2017. Foto: SVT & TT.

✔︎ Anki Larsson letar efter kärleken

Evas mamma Marianne spelades av Anki Larsson, 66, som har gjort en rad andra roller efter Eva & Adam. Man har sett henne i Saltön, Solsidan, Gåsmannan och Äkta människor, för att nämna några produktioner. I Ari Asters Hollywood-film Midsommar spelade hon rollfiguren Irma.

Annons

I en intervju med Aftonbladet berättade hon om sin brokiga karriär inom film- och tv. Att hon ibland har fått jobba extra som personlig assistent för att klara sig.

– Man står verkligen med fötterna på jorden då. Lever inte i någon kändisvärld. Jag har lärt mig mycket, på gott och ont, om hur det fungerar i funktionshindervärlden, sa hon 2019.

Hon har tre vuxna barn. I en intervju med Hänt har hon berättat om sin jakt på kärlek.

Staffan Westerberg i Eva & Adam.
Staffan Westerberg kuppade in sig själv i filmen.

✔︎ Staffan Westerberg är 87 år i dag

Regissören, manusförfattaren och skådespelaren Staffan Westerberg gör en liten roll som rektor Rask i Eva & Adam. Han är fortfarande mest känd för barnprogrammet Vilse i pannkakan som hade premiär 1975.

Han är numera 87 år. I tv-serien Söder om Folkungagatan gjorde han en återkommande roll som uteliggare. 2010 gav han ut en självbiografin Elvaåringen, som handlade om hans barndom i Luleå.

Annons

Där berättade han om sin fyra år äldre bror, Lasse, som dog på mors dag när han var endast nio år gammal.

Douglas Johansson spelade Evas pappa i Eva & Adam.
Douglas 2003 och 2015. Foto: TT.

✔︎ Douglas Johansson spelar även teater

Evas pappa Åke spelades av Douglas Johansson. Efter Eva & Adam har man kunnat se honom som polisen Martinsson i Wallander-serien. I tsunami-dramat The Impossible (med Ewan McGregor och Naomi Watts i huvudrollerna) spelade Johansson en förtvivlad svensk pappa som var drabbad av katastrofen. 2019 medverkade han i Vår tid är nu. Han har också gjort ett flertal teaterroller på Dramaten.

Annons