Jens Rönnqvists kritik – anklagar TV4 för fusk med Farmen

Jens Rönnqvist kritik mot TV4 efter Farmen 2020
Jens Rönnqvist är en av Farmen-deltagarna som lyckats ta sig hela vägen till programmets slut.
Nu riktar han kritik mot TV4 och menar att produktionen kan ha haft ett finger med i spelet. Påståenden som TV4 dementerar.
Det blir så att när en grupp börjar ha för mycket makt och styra då får man produktionen som motståndare istället för deltagarna”, skriver Jens i ett meddelande till Hänt.
Annons

Finalveckan av TV4-programmet Farmen är i full gång och en av deltagarna som tagit sig hela vägen till slutet är Jens Rönnqvist, 31. Tidigare i veckan delade han med sig av glädjen kring att tagit sig så pass långt i programmet.

Annons

Nu går vi in i final! OCH HEEEELA PAKTEN ÄR MED!! Alla som är kvar är värdiga vinnare av farmen i år på sitt sätt, vilken otrolig resa det varit!!” skrev han då i ett inlägg på Instagram.

”Märkligt”

Trots att Jens tagit sig till programmets sista vecka är han inte helt nöjd med programmets utlopp. Det visar sig nämligen att Jens tror att flera val under säsongen har varit uppgjorda.

Annons

”Om du måsta välja en 2 kämpe nu vem hade det varit? – Sofie. Haroon vem hade du valt till 1 kämpe om du åkt ut – Jens” HOKUS POKUS Sofie är immun och Haroon får välja 1 kämpe”, skriver Jens på Instagram och fortsätter:

”Märkligt hur twister plötsligt kan uppstå ständigt till vissas fördelar ”.

Kritiken mot TV4

När Hänt når Jens förklarar han att det vid flera tillfällen känts för honom som att produktionen haft ett finger med i spelet. Framför allt syftar Jens på när den tidigare deltagaren Johan Skatteberg fick lämna Farmen tidigare i säsongen.

Annons

˝Sådär är det i alla produktioner. Det är tv i slutändan, de försökte enligt Johan Skattberg få han att välja en tjej till storbonde istället för Peter när Johan åkte ut. Men han vägrade, så då löste dem det med en “tävling” veckan därpå, där bara de kunde avgöra vem som vann för ingen av oss ser ju klockan˝, skriver Jens i ett meddelande till Hänt.

Jens menar att han inte är förvånad över att detta skulle vara fallet då det enligt honom varit en ojämn maktfördelning mellan grupperna.

Det blir så att när en grupp börjar ha för mycket makt och styra då får man produktionen som motståndare istället för deltagarna”, skriver han.

TV4 bemöter kritiken

När Hänt når TV4 dementerar de att de skulle ha påverkat deltagarnas val under säsongen.  Joel Bendrik, exekutiv producent för Farmen menar att valen som deltagarna tar, helt är deras egna.

Annons

Påverkar ni deltagarnas val på något sätt?

”Nej, det är deltagarnas sista chans att påverka spelet inne på Farmen. De avgör själva vem som ska bli storbonde”, skriver han i ett mejl till Hänt.

Joel menar även att produktionen i sin tur inte styr spelet åt någon av deltagarnas fördelar.

”Varje år castar vi deltagare vi tycker om till Farmen. Har man tagit sig hela vägen till final är man en oerhört värdig vinnare. Det vet alla som deltagit i Farmen. Vi har inte favoriter och styr inte spelet.”

FOTO: Daniel Ohlsson/TV4 / Alex Ljungdahl/TT

Annons

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…