LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Jenny Strömstedts tårar i direktsändning – efter stora sorgen: ”Helt gråtmild”

29 okt, 2022 
Jenny Strömstedt
Det var nyligen som vi möttes av det tråkiga beskedet att Jenny Strömstedt och Niklas Strömstedts katt Kerstin hade gått bort.
När Jenny väl är tillbaka på jobbet efter bortgången så är det svårt att hålla tårarna tillbaka.
Annons

Men nu leder Jenny Nyhetsmorgon själv på lördagar och hon gör det med bravur.

Jenny Strömstedts hyllning och sorg: ”Det gör ont”

Nyligen möttes vi av ett dystert besked att Jennys katt Kerstin hade somnat in som hon hade tillsammans med kärleken Niklas Strömstedt. Niklas tog till Instagram för att dela med sig av den tragiska nyheten.

”Igår kväll for hon till katthimlen, älskade Kerstin. Vi kommer att sakna henne oändligt mycket. Hennes krafs på tröjan när hon ville komma innanför, hennes nyfikenhet, hennes kloka blick som hade svaren på det mesta, hennes krokiga morrhår, hennes lilla, tunna men mycket uppfordrande jamande.”, skrev Niklas Strömstedt och fortsatte:

”Hennes längtan efter närhet och hela hennes väsen som gjorde livet så mycket gladare. Hon har lärt mig så mycket både om mig själv och om världen runt omkring. Var rädd om dig så länge Kärran - vi ses längre fram.”

Annons

Även Jenny publicerade ett inlägg på Instagram där hon beskrev Kerstins levande och sprudlande personlighet.

”Jag var inte beredd på att du skulle lämna oss redan och tomheten ekar. Det gör ont.Nej, du var inte bara en katt och det vet alla som förlorat ett älskat husdjur.”, skrev Jenny bland annat.

Jenny Strömstedts tårar i direktsändning – efter stora sorgen

Jenny är som tidigare nämnt programledare för Nyhetsmorgon på lördagar och i senaste sändningen pratade Jenny om Kerstins bortgång. En gäst som var inbjuden till studion var Annika Bennich som är psykolog och psykoterapeut. Annika var där för att prata om hur man bearbetar sorgen efter ett älskat husdjur.

Då kom Jenny in på Kerstins bortgång och blev minst sagt rörd, man såg verkligen hur programledaren höll tillbaka tårarna.

Annons

– När Kerstin dog, så skrev jag till dig och då svarade du. Du kommer säkert inte ihåg det här, du skrev en menig som jag minns. Hur en sån liten, liten katt kan bära en hel familj, av stora människor. Sitta ihop, trösta och roa, säger Annika.

Varpå Jenny blir minst sagt rörd.

– Usch nu blev jag helt gråtmild här, säger Jenny med gråten i halsen.

Flera följare har också kommenterat på Nyhetsmorgons Facebook och delar sorgen med Jenny.

”Sorgligt att er kisse Kerstin dog...vet hur det känns”

”Gott att även en kändis som du Jenny Strömstedt, kan visa känslor och få vara ledsen i direktsändning. Stor saknad för Kissen Kerstin”

”Jättebra inslag om saknade husdjur. Du är ju väldigt proffsig men att du kunde hålla tårarna borta när du pratade om Kerstin. Den som inte haft djur förstår inte saknaden och den stora sorgen.Önskar dig trevlig helg”

FOTO: TV4

Annons