Strömstedts okända hälsokamp – problemen i vardagen: ”Påverkar mig”

Strömstedts okända hälsokamp – problemen i vardagen: ”Påverkar mig”

Jenny Strömstedt tog nyligen en paus från jobbet med Nyhetsmorgon för att återhämta sig.
Nu öppnar hon upp om okända hälsokampen i en tv-intervju.
Läs allt här!

Den folkkära programledaren Jenny Strömstedt, 50, har en lång och gedigen karriär i bagaget. Vilket också lett till att svenska folket har väldigt bra koll på hennes privatliv.

Nu berättar Nyhetsmorgon-profilen om den okända hälsokampen, som påverkar henne varje dag.

Nu lämnar Jenny Nyhetsmorgon – efter hektiska perioden

Det var inte länge sedan Jenny Strömstedt meddelade att hon var tvungen att ta en välbehövlig paus från jobbet med Nyhetsmorgon. Detta efter att ha lämnat en hektisk period med bevakningen av riksdagsvalet.

Precis som förutspåtts blev det en lång valnatt, något som delvis påverkade TV4:s rapportering och i förlängningen Jennys arbetstider.

Om några timmar tar morgonkollegorna över valstudion för att rapportera vidare, förklara och analysera. Jag sitter bänkad. Med tofflor på fötterna och katter i knät”, skrev Jenny på Instagram under valnatten.

Därefter berättade hon om den korta pausen från arbetet, tillägnad viktig återhämtning. Men hur mår Jenny idag?

Jenny Strömstedts okända sjukdomskamp

Jo, Jennys hälsa är inget som hindrar henne från arbetet med Nyhetsmorgon. Nu är hon, sedan flera veckor, tillbaka i tv-rutan och underhåller Sveriges befolkning på morgnarna.

I lördagens sändning av Nyhetsmorgon får tittaren se Jenny genomföra en intervju med influencern och entreprenören Bianca Ingrosso, 27.

Under intervjun berättar Bianca öppenhjärtigt om hennes problematik med ätstörningar. Något hon kämpat med sedan ung ålder.

– Jag kan prata om det, men jag har gått i terapi och lärt mig bevara det lite för mig själv. För det blir ju lite så att folk har rätt och tycka då, vilket kan påverka min resa. Vissa saker man säger, även om man inte menar det, så kan det trigga någon. Så jag har lärt mig att backa lite, berättar Bianca ärligt under intervjun.

Då avslöjar Jenny att även hon har haft problematik med ätstörning.

– När jag var yngre hade jag ätstörningar också. I perioder hade jag jättesvårt att äta, berättar hon.

Hon poängterar vidare att hon upplever sig själv frisk från ätstörningarna idag, men lägger även till att det påverkar henne i viss mån vid varje matintag.

– Jag kan säga fortfarande att... även om jag är över det nu, så varje gång jag äter tänker jag ändå på att det är mat och att det kommer påverka mig. Det händer något i min kropp, säger Jenny.

FOTO: Björn Lindahl/Aftonbladet

FRÅN FÖRSTASIDAN