TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Bianca Ingrossos tårar efter känslosamma insikten: “Livrädd”

12 dec, 2019 
Bianca Ingrosso i tårar över känslosamma insikten.
När Bianca Ingrosso får se ett känslosamt klipp från en tuff period i hennes ätstörning brister hon ut i gråt.
– Man måste ha haft det för att förstå, säger hon i Wahlgrens värld.
Annons
Wahlgrens världBrand logo
Wahlgrens värld

Bianca Ingrosso, 24, har länge varit öppen om sin sjukdom och de återfall hon drabbas av. Hon har lidit av ätstörningar sedan tonåren och har varit öppen om sina problem i både Wahlgrens värld på Kanal 5 och på sin Youtube-kanal.

– Min bulimi kom tillbaka ganska… vad ska man kalla det, dramatiskt i somras. Vilket är konstigt, för det här är också en av de första somrarna som jag varit som mest bekväm i min kropp. Min bulimi har verkligen inte alltid att göra med ångest över mitt yttre, det har just att göra med hur jag hanterar min ångest, sa Bianca Ingrosso i en Youtube-video tidigare i år.

I kvällens specialavsnitt av Wahlgrens värld får familjen reagera på gamla avsnitt. I ett av klippen förbereder Bianca sig inför sitt sommarprat i Sveriges radio P1. Eftersom radioprogrammet bland annat handlade om hennes erfarenhet av ätstörningar ville hon först träffa en överläkare och gå igenom vad som bör, och inte bör, sägas om ämnet ifråga.

Annons

När hon i specialavsnittet ser på klippet tillsammans med sin assistent Lovisa Worge inser Bianca att hon fortfarande behöver hjälp med sin ätstörning.

– Du har fortfarande inte tagit hjälp ju, detta är ändå 2,5 år sedan. Men det känns som att det är en del av ditt liv, du vill inte bli av med den. Eller du vill bli av med den, men du är besatt av den, säger Lovisa till Bianca i programmet.

Bianca svarar då att hennes ätstörning utvecklats till ett slags beroendebeteende.

– Man måste ha haft det för att förstå, det är det är ett beroendebeteende. Jag är ibland mer livrädd att bli av med den än en person liksom, säger hon.

Bianca Ingrossos tårar i programmet

Lovisa säger till Bianca att det är farligt att ätstörningen knappts märks av.

– Det är en sådan dold sjukdom. När det är cancer märks det ju på personen, men nu märker ingen det på dig. Du kan låtsas väldigt mycket, säger hon i programmet och fortsätter:

– Du vill inte bli av med den, du måste komma till insikt först.

Mitt i tårarna ser Bianca en ljusglimt i det hela – att andra som sett programmet har tagit tag i sina ätstörningar.

– De sa i alla fall att de var sjukt många som sökte in till dem efter sitt sommarprat, säger hon och syftar på kliniken hon besökte i programmet.

FOTO: Kanal 5

Annons