Jenny Strömstedt lämnar Nyhetsmorgon – berättar om oväntade beslutet

12 sep, 2022 
Jenny Strömstedt
Jenny Strömstedt har varit en av de eminenta programledarna som jobbat hårt med årets riksdagsval.
Nu kommer hon själv med beskedet att hon lämnar Nyhetsmorgon – efter den hektiska tiden.
Annons
Thomas Ritter och Rania Shemoun Olsson om förändringen i TV4
Thomas Ritter och Rania Shemoun Olsson om förändringen i TV4

Därför är det inte konstigt att Jenny fått det prestigefulla uppdraget att jobba med årets riksdagsval. Hon har intervjuat partiledare, modererat partiledardebatter och var även programledare under valvakan i söndags. En minst sagt hektisk period för Jenny kan man ana.

Men att jobba med valet är inte något nytt för den erfarna programledaren. Det är nämligen något hon gjort sedan 2006.

Men nu kommer hon själv med beskedet att hon lämnar tv-rutan för ett tag.

De intensiva veckorna av jobb – Jennys tack

Natten till måndagen, efter en närmare åtta timmar lång direktsändning, publicerade Jenny en bild på Instagram där hon försöker sätta ord på de senaste veckorna ,som kantats av stress och press – men hon poängterar också att det varit givande och roligt.

Annons

01.30 natten till måndag. Det uberproffsiga kollegorna i valvakegänget och undertecknad tackade för sig efter 7,5 timmes direktsändning. Sen rullade jag hem genom den folktomma Stockholmsnatten och lät all stress och press från de gångna veckornas förarbete och sändningar rinna av. Så mycket jobb. Så givande och roligt det har varit.” skrev hon bland annat i inlägget.

Hon tackar alla som tittat och skriver att hon hoppas att de kunnat bidra med allt som behövdes för att kunna lägga en genomtänkt röst i valet.

Nu lämnar Jenny Nyhetsmorgon – efter hektiska perioden

Men trots den långa arbetsdagen, den sena natten och de hektiska veckorna som Jenny nu har bakom sig, skriver hon att hon kommer att vara bänkad när morgonkollegorna tar över för att fortsätta rapportera om läget i rösträkningen.

Om några timmar tar morgonkollegorna över valstudion för att rapportera vidare, förklara och analysera. Jag sitter bänkad. Med tofflor på fötterna och katter i knät.

Annons

Nu förtjänar allt Jenny att njuta av lite ledighet, och det är precis vad hon kommer att göra. Hon kommer nämligen att ta en paus och är tillbaka i rutan igen nästa lördag.

Ses i Nyhetsmorgon nästa lördag igen. Tills dess - jag släcker lampan och sover ut” avslutar hon sitt Instagraminlägg med.

Vi ser redan fram emot när Jenny är tillbaka i rutan!

FOTO: Patrik C Österberg/TT

Annons