TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Jenny Strömstedts gäst sätter ner foten i Nyhetsmorgon: ”Ljuger”

05 apr, 2022 
Jenny Strömstedt
Nyhetsmorgons Jenny Strömstedt är en solklar tittarfavorit för många. Men under lördagens sändning blev det minst sagt spänd stämning.
Politikern Lina Axelsson Kihlblom röt då ifrån rejält – mitt framför Jenny.
Annons
Hanna Bodelsons kärleksjakt i Hungrig på kärlekBrand logo
Hanna Bodelsons kärleksjakt i Hungrig på kärlek

Nyhetsmorgon är ett av TV4:s populäraste program som går av stapeln varje dag. Flera olika programledare har arbetat på kanalen länge, bland andra Maria Forsblom, Steffo Törnquist, Jenny Alversjö, Anders Philblad och Jenny Strömstedt, för att nämna några.

Den sistnämnda, Jenny Strömstedt, leder programmet på lördagar med flertalet olika gäster och nyhetsuppdateringar. Under förra veckans sändning blev det hård stämning i studion och Jennys gäst röt till rejält framför henne. Läs allt här!

Jenny Strömstedts karriär på TV4 – började i receptionen

Jenny har en lång och gedigen karriär på kanalen. Sedan 2005 är hon programledare i Nyhetsmorgon och har även arbetat som redaktör och producent för morgonprogrammet och som reporter på nyheterna.

Annons

År 2009 till 2020 var hon dessutom krönikör varje vecka i Expressen och har haft egna program på TV4 som Strömstedt & Berg, kanalens valprogram och den egna talkshowen Jenny Strömstedt.

Jenny Strömstedt Nyhetsmorgon
Jenny Strömstedt i Nyhetsmorgon.

Nu ser vi henne dessutom i relationsprogrammet Tillsammans med Strömstedts med Niklas Strömstedt.

Debatten mellan politikerna framför Strömstedt: ”Ljuger!”

Lina Axelsson Kihlblom (S) och Moderaternas utbildningspolitiska talesperson Lars Hjälmered var i studion under föregående lördag för att samtala och debattera om skolfrågan i Nyhetsmorgon när Jenny Strömstedt ledde programmet.

Annons

– Däremot hade vi ett samtal jag och skolministern häromveckan när hon menade att man skulle sortera barn på etnicitet, det vill säga vilket land du är född i ska kunna avgöra om du kommer in på en skola eller inte, det sa ministern i Sveriges Radio häromveckan, säger Lars Hjälmered.

Då ryter Lina Axelsson Kihlbom ifrån rejält framför Jenny Strömstedt, som menar att Lars ljuger.

– Nej, nu sitter Jenny Strömstedt och jag och pratar om Sveriges barns framtid och vi har en representant från Moderaterna som sitter här och ljuger! Du har inte läst Socialdemokraternas förslag, du sitter här och försöker skapa någon slags förvirring. Antingen har du läst och inte förstått det, eller så har du inte läst, säger Lina Axelsson Kihlbom.

Det blev minst sagt en spänd stämning i studion!

FOTO: TV4

Annons