TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Jenny Strömstedts gripande ord om pappans bortgång: ”Ledsen”

06 sep, 2022 
JENNY STRÖMSTEDT
TV4-profilen Jenny Strömstedt förlorade sin pappa för fyra år sedan.
Nu berättar hon om sorgen och hur hennes pappa finns med henne än idag.
– Hans röst och råd finns med mig, förklarar Jenny i en intervju.
Annons
Jenny Strömstedt om att ha sommaren fylld med jobbBrand logo
Jenny Strömstedt om att ha sommaren fylld med jobb

Jenny Strömstedt, 50, är en av Sveriges främsta programledare och har synts i Nyhetsmorgon. Där har hon framträtt tillsammans med parhästen Steffo Törnquist, 66, i många år och är en av TV4:s största stjärnor.

Numera sänder inte tittarnas favoritduo ihop på samma sätt som tidigare. För det första har Jenny fått många andra uppdrag på kanalen och dessutom har Steffo valt att trappa ner. Han sänder numera bara en dag i veckan och då ofta tillsammans med Sofia Geite, 40.

Strömstedt är även en väldigt familjär person och när hon inte jobbar på TV4 umgås hon gärna med barnen och maken Niklas Strömstedt, 64.

Jenny Strömstedts kärlekssaga med Niklas

Jenny och Niklas har varit gifta i drygt tio år och paret träffades då de båda flyttade till samma adress och började köpa sitt kaffe på samma café. När de träffade varandra hade båda barn från tidigare förhållanden – Jenny har sedan tidigare döttrarna Vanna Östergren, 18, Kitty Östergren, 21, och Mika Östergren, 21.

Annons

Även Niklas har barn sedan tidigare förhållande, tillsammans med Agneta Sjödin, 55, har han dottern Maja Strömstedt, 24, och med Efva Attling, 70, har han sönerna Simon Strömstedt och Adam Strömstedt.

Utöver alla barn har paret såklart även andra släktingar som de håller kärt. Både Niklas och Jenny har varit öppna kring sorgen över att deras pappor har gått bort.

Jenny Strömstedts sorg – efter pappans bortgång

I en ny intervju med Aftonbladet (Magasin söndag) berättar Jenny nu mer om sorgen över sin pappa.

– Jag blev väldigt ledsen. Men han blev 79 år, jag hann vara med honom mycket på slutet, vi hade inget osagt och han var en pragmatisk person som ofta uttryckte att han levt ett gott liv, vilket blir en tröstande tanke. Och han finns fortfarande med mig, dagligdags, säger Jenny och förklarar vidare:

– Hans röst och råd finns med mig. Bland annat var pappa fenomenal på att sortera mellan viktigt och oviktigt. Exempelvis när blamageguden sänkte sig över mig efter en pinsam miss i sändning, så var han bra på att värdera det gentemot livet i övrigt. Hur stort och viktigt var det egentligen? Kommer man att dö av det? Troligen inte. Ja, men då så.

Jennys pappa ska även ha berättat om gett tips på hur man håller relationer vid liv.

– Ja, han pratade om det ständigt pågående samtalet som en nyckel till att hålla ihop en relation. Jag tror att det gäller i såväl kärleks- som vänskapsrelationer. De man värnar om i livet ska man ha ett pågående samtal med.

FOTO: Eero Hannukainen/TT, TV4

Annons