Jenny och Niklas Strömstedt flyr bränderna i Australien

Jenny Strömstedt och Niklas Strömstedt
Jenny och Niklas Strömstedt flyr bränderna i Australien.
I ett inlägg på Instagram berättar Jenny hur de har förberett sig på det värsta.
– Det brinner lite varstans runt i kring oss, skriver hon.
Annons

TV4-profilen Jenny Strömstedt, 47, är ett populärt ansikte i rutan. Hon är programledare för Nyhetsmorgon ett par dagar i veckan och syns även i Brottsjournalen tillsammans med kriminologen Leif GW Persson, 74. Under hösten har hon spelat in nya avsnitt av succéserien Tillsammans med Strömstedts, som hon leder ihop med maken Niklas Strömstedt, 61.

Annons

Just nu befinner sig paret i Australien där Niklas Strömstedts son Adam Strömstedt bor tillsammans med sin familj. Jenny och Niklas har firat både jul och nyår på andra sidan jordklotet och på Instagram har de båda lagt upp bilder ifrån ett soligt Australien. Flera av bilderna är taggade med platsen Byron Bay, en stad några mil norr om Sydney.

Jenny Strömstedt om bränderna i Australien

För två dagar sedan lämnade dock paret Byron Bay för att ta sig ned till Sydney med bil. Nu har Jenny Strömstedt publicerat ett inlägg på Instagram där hon skriver om de bränder som just nu härjar i Australien. Östkusten, som de bilar längst ned med, är absolut värst drabbad.

Annons

Vi mår bra. Bilar ner till Sydney för att resa hem till Sverige och det kommer inte vara någon fara längs motorvägen. Men det brinner lite varstans runt i kring oss och ja, vi har apparna som visat var det brinner.” skriver Jenny Strömstedt.

Hon berättar att de har googlat sig till vad de ska göra om de hamnar i en skogsbrand.

”Parkera bilen med fronten mot elden. Huka under fönstren under yllefiltar. Hålla en fuktig trasa över munnen. Dricka vatten. Stanna i bilen tills ljudet av elden försvinner.”

Oron för Jenny och Niklas Strömstedt

Många följare är nu oroliga får Jenny och Niklas och skickar sina varmaste hälsningar till både dem och resten av den australiensiska befolkningen.

Annons

”Usch vad otäckt”.

”Var rädda om er!”

”Väldigt obehagligt och fruktansvärt för befolkningen i Australien. Ta hand om er och kom hem helskinnade” skriver de i kommentarsfältet.

Insamlingar för djur och människor i drabbade områden

Enligt Dagens nyheter ska minst 24 människor ha dödats i bränderna, och omkring 480 miljoner djur har dött till följd av skogsbränderna. Värst drabbat är delstaten New South Wales.

Flera insamlingar har startats till förmån för både djur och människor i de drabbade områdena och har redan dragit in miljoner kronor.

Annons

FOTO: TT/Anders Wiklund, Instagram

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…