ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Jenny Alversjös framtidsbesked med TV4 och Nyhetsmorgon

28 jul, 2021 
Jenny Alversjö
Jenny Alversjö är en av Nyhetsmorgons främsta profiler. I flera år har hon välkomnat tittarna till programmet.
Men hur länge vill hon vara kvar på TV4 och Nyhetsmorgon?
I en intervju med Hänt berättar hon.
– Vi alla vet utmaningarna med nattarbete, långa jobbdagar och pressat schema.
Annons
5 saker du vill veta om Jenny Alversjös liv och karriärBrand logo
5 saker du vill veta om Jenny Alversjös liv och karriär

Nyhetsmorgon är ett av Sveriges populäraste program som i snart 30 år har bjudit upp till morgonshow med nyheter, gäster och reportage. Programmet har flera stående programledare. Du känner säkerligen igen Anders Pihlblad och Steffo Törnquist som befunnit sig på kanalen i många år.

En programledare som även hon jobbat ett bra tag på TV4 är Nyhetsmorgons Jenny Alversjö, 47. På helgen får vi ofta följa med i Jennys program och hon har hyllats för sina insatser och programledarskap. I en mejlintervju med Hänt berättar Jenny nu om framtiden på TV4 och vad det bästa med Nyhetsmorgon är.

Jenny Alversjö om TV4-kollegorna på Nyhetsmorgon: ”Familj”

Nyhetsmorgon har under de senaste åren blivit starkt förknippat som en ”morgon-rutin” för många. Under kaffedrickandet slår många svenskar på programmet och uppdateras med aktuella intervju-personer och nyheter.

Även kollegorna på redaktionen är väldigt nära varandra, Jenny Alversjö beskriver programledarna som ett sammansvetsat gäng.

Annons

Nyhetsmorgon är en familj i familjen. Vi är ett tajt sammansvetsat gäng som jobbat tillsammans länge, säger Jenny Alversjö och fortsätter:

– Vi alla vet utmaningarna med nattarbete, långa jobbdagar och pressat schema – men vi vet också utdelningen i kärlek från tittarna en trogen publik.

Jenny jobbade dubbelt under sommaren, under både lördagen och söndagen ledde hon Nyhetsmorgon, och det är just ofta på helgen vi ser henne. Nu har hon gått på lite välförtjänt semester som syns i bildspelet på Instagram ovan.

Framtiden på TV4: ”Skulle gärna möta tittarna i ett eget program”

Jenny Alversjö berättar att hon har en stark anknytning till jobbet och har inga planer på att sluta på kanalen.

Annons

– Jag älskar TV4 och ser kanalen och tittarna som min familj. Har jobbat här hela mitt yrkesverksamma liv och trivs väldigt bra. Har inga planer på att gå någon annanstans, säger Jenny.

När Hänt frågar om Jenny kan tänka sig ett eget program, likt talkshow blir svaret att det är gärna något hon skulle kunna tänka sig.

– Jag älskar det jag gör men skulle gärna möta tittarna i ett eget program. Brinner för långa intervjuer och tycker väldigt mycket om att komma nära en gäst i allt som känns och gör skillnad.

Hon ser ljust på framtiden, men planerar än så länge inga förändringar utan kommer vara kvar på Nyhetsmorgon.

– Det får du fråga mina chefer om men jag ser ljust på framtiden och har inga planer på att göra förändringar.

FOTO: IVARSSON JERKER/Aftonbladet/TT / TV4

Annons