Jenny Alversjö öppnar upp sig om stroken – hyllningen till sambon Anders

Jenny Alversjö Tv4
Exklusivt

År 2019 drabbades Jenny Alversjö av en stroke som skakade om hela hennes värld.
För Hänt berättar TV4-programledaren nu om hur hon ser tillbaka på sjukdomstiden och hyllar sin sambo Anders.
– Utan honom hade jag kanske inte levt idag, berättar Jenny för Hänt.

Jenny Alversjö, 47, är en av TV4:s mest omtyckta profiler som jobbar på Nyhetsmorgon. Hon har arbetat på TV4 i snart 20 år och är mycket uppskattad av tittarna. Men hösten 2019 hände det som inte fick hända. Jenny drabbades av en stroke från ingenstans och blev allvarligt sjuk.

Hon delade då med sig av historien för sina följare och idag tackar hon sin sambo Anders Bernunger för att han var med henne. I en mejlintervju med Hänt berättar TV4-programledaren om hur hon mår idag samtidigt som hon hyllar sambon Anders för hans insatser under sjukdomstiden.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Jenny Alversjö om stroken: ”Det var tufft och kom från ingenstans”

Jenny drabbades av en hjärnblödning år 2019, vilket kom som en chock. På Instagram delade hon med sig av historien.

”Frisk. Stark. Äter tristast och renast av alla. Men enligt läkarna har jag haft tur. Det har gått så bra det bara kan gå och jag mår under omständigheterna bra. Har ont i huvudet förstås och är chockad, men mest av allt är jag väldigt väl medveten om hur skört livet är. Hur enormt viktig varje dag är”, skrev hon då på Instagram.

Idag, snart två år senare är hon frisk och har fått genomgå flera operationer på vägen. Hon beskriver att erfarenheten har stärkt henne något enormt.

– Det var tufft och kom från ingenstans. Ena dagen stark och frisk – andra dagen nära att förlora livet. Men erfarenheten har stärkt mig oerhört. Jag har alltid varit bra på att hantera krissituationer men det här kunde jag aldrig drömma om skulle hända mig, säger Jenny Alversjö följt av:

– Medvetenheten om hur skört livet är styr allt nu. Försöker leva så ingen dag går förlorad. Göra allt medvetet och med närvaro. Oavsett vad det är.

Jenny Alversjös starka hyllning till sambon Anders: ”Mitt livs kärlek”

Jenny som fick hjälp att ta sig till sjukhuset av sambon Anders är idag oerhört tacksam att han kom in i henens liv som faktiskt var lite av en slump. Via gemensamma vänner fick de kontakt med varandra.

– Vi träffades spontant och hade gemensamma vänner men lärde känna varandra långt efter. Anders är mitt livs kärlek. Utan honom hade jag kanske inte levt idag, säger Jenny.

Jenny tillsammans med Anders.

Som programledare jobbar Jenny även en hel del, och under sommaren har hon arbetat dubbelt med Nyhetsmorgon och programlett både lördagen och söndagens program på helgen. Hon berättar att Anders har stor förståelse för jobbet som innebär både tidiga mornar och jobb på helgen.

– Anders förstår och respekterar mitt jobb och vi försöker ses så mycket vi kan, avslutar hon.

LÄS OCKSÅ: Fansens ord till Arvingarna i Allsång på Skansen: ”Fokusera”

LÄS OCKSÅ: Lasse Holms kritik mot hanteringen av äldre i Sverige

FOTO: TV4/Jerker Ivarsson/TT