Jenny Alversjö om livsförändringen efter skilsmässan

Jenny Alversjö om förändringen i livet efter skilsmässan.
Jenny Alversjö skilde sig för snart två år sedan. Nu börjar barnen bli vuxna och en ny fas i livet tar vid.
Annons

Som programledare för Nyhetsmorgon måste Jenny Alversjö, 45, gå upp tidigt på mornarna, men det är inget hon lider av. Varannan vecka, torsdag och fredag, samt varannan lördag finns hon på plats i TV4:s studio för att hälsa tv-tittarna en god morgon. Den sköna stämningen, de intressanta gästerna och de trevliga arbetskamraterna gör sitt för att skapa energi – för trötthet är inget hon lider av.

– Jag har gjort det så himla länge nu. Det är bara att gå upp! Och jag tror att vi alla känner samma sak; när man väl kommer in på jobbet är det så roligt. Alla är glada, vi är fokuserade, säger Jenny i en intervju i tidningen Svensk Dam.

Annons

Kanske beror lättheten i arbetet på att Jenny alltid lyssnar till sig själv och känner efter hur hon känner och varför, något hon gjorde redan som barn.

Annons

Vändningen i livet efter skilsmässan

Jenny skilde sig från ex-maken Patrik Larsson för ett och ett halvt år sedan. De hade då varit gifta i elva år.

– Det var svårt, och jag har respekt för att alla väljer sin väg. Även där måste man vara sann mot sig själv och försöka gå den väg man känner att man behöver göra, säger hon och fortsätter:

– Livet är alldeles för kort för att man inte ska göra det. Leva år efter år och känna att det inte känns bra, det är ingen bra väg.

Jenny Alversjö beskriver det som att hon befinner sig mitt i livet. Hennes barn, Olivia, 18, och Leo, 15, börjar bli vuxna och hon behövs inte för dem på samma sätt.

– Jag har alltid i mitt föräldraskap varit medveten om att barnen är till låns. Om jag och barnens pappa har gjort vårt jobb så fostrar man ju dem till att bli just självständiga och självsäkra individer, säger hon.

Annons

FOTO: TT/Eero Hannukainen

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…