Jennie Hammar om övergreppen från krogprofilen: ”Stoppade ner handen i mina trosor”

Jennie Hammar om övergreppen från krogprofilen: ”Stoppade ner handen i mina trosor”

I efterdyningarna av #MeToo fortsätter berättelser om mäns övergrepp att komma till ytan. Nu berättar journalisten och medieprofilen Jennie Hammar om hur hon utsattes för sexuella övergrepp av en krogprofil. – Jag stod och jobbade när han kommer bakifrån och börjar trycka sig mot mig, säger hon i podcasten ”Veckans bläcka”.

Svallvågorna efter #MeToo-upproret fortsätter alltjämt vara kraftiga. Nu berättar journalisten och medieprofilen Jennie Hammar, 32, hur hon utsattes för övergrepp när hon, för flera år sedan, jobbade på en krog i Stockholm. Det är i podcasten ”Veckans bläcka!”, som hon gör tillsammans med Karin Bastin, som hon berättar om de återkommande övergreppen.

Annons:
Bli fräscht sommarbrun i höstrusket – lyxiga self tan produkter till 20% rabatt med koden ”Idol”

– En gång på restaurangen stoppade han ner handen i mina trosor för att känna om jag hade rakat mig, berättar hon i podcasten.

Ett ytterligare övergrepp Hammar återger är en gång då krogprofilen kommit fram till henne i restaurangen – och börjat gnida sig mot henne.

– Jag stod och jobbade när han kommer bakifrån och börjar trycka sig mot mig och grymta och låtsas att han har samlag tills han får ett stånd ute i restaurangen.

Händelserna och beteendet avfärdades som ett skämt från krogprofilens sida. Övergreppen ska ha slutat först när Jennie Hammars dåvarande pojkvän, tv-profilen Filip Hammar, 42, ringde upp krogprofilen för att konfrontera honom med händelserna.

– Han svarade att han hade stor respekt för honom och Fredrik. Det var hans reaktion, säger hon i podden.

Efter Filips samtal upplevde Jennie det som att hon frystes ut från arbetsplatsen.

– Det är jag tacksam för att han gjorde, men det ledde också till att jag blev utfrusen på den arbetsplatsen tills jag slutade.

LÄS OCKSÅ: Efter våldtäktsanmälan mot Martin Timell – nu slår han tillbaka: ”Förnekar”

LÄS OCKSÅ: Över 400 svenska skådespelare i gemensamt uppror: ”Kommer inte längre vara tysta”

Foto: IBL

FRÅN FÖRSTASIDAN