Jeanette Bouvin Nygrens kritik mot dokumentären ”Min pappa Frank Andersson”

Jeanette Bouvin Nygren och Frank Andersson

Just nu visas dokumentären Min pappa Frank Andersson på bästa sändningstid på TV4.
Men alla inblandade och berörda är inte helt nöjda.
Nu riktar ex-frun Jeanette Bouvin Nygren skarp kritik mot produktionsbolaget.
Slå på ljud

Brottarlegendaren Frank Andersson gick bort 2018, 62 år gammal, och efterlämnade sig fem barn. Han dog av komplikationer efter en hjärtoperation.

I TV4:s dokumentär Min pappa Frank Andersson får man följa sonen Isac Forsbergs resa som ska göra att han lär känna sin avlidne far. Under Isacs uppväxt träffades de bara ett fåtal gånger.

Jeanette Bouvin Nygren var gift med Frank Andersson i fem år, men i februari 2017 gick de skilda vägar. Tillsammans har de sönerna Winston, 8, och Mileon, 7. Frank och ex-hustrun hade nära kontakt under hans sista tid i livet.

Nu berättar Jeanette för Hänt vad hon tycker om den nya dokumentären om hennes ex-man. Hon riktar skarp kritik mot produktionen, som hon känner sig lurad av.

LÄS MER: Bianca i tårar efter bortklippta scenerna

– För det första är jag kritisk till titeln. Den borde hetat Vår pappa Frank Andersson. Idag har jag och Isac löst vårat och detta med kritiken är inte alls riktad mot honom för det är inte han som har fört oss bakom ljuset, men när förfrågan kom så var jag tydlig med att jag inte ville att någonting skulle vinklas till hans fördel, att han på något sett skulle vara drivande till en syskonträff då vi på nästan två år inte hört ett pip från honom.

Sanningen bakom inspelningen

Hon berättar vidare att syskonträffen i dokumentären är vinklad som att Isac tagit initiativet för att ses och att hon var tydlig med produktionen att hon inte ville vara med på något konstruerat.

– Jag blev informerad redan i början på förra året när detta kom på tal första gången att det skulle göras en dokumentär om Frank. Den gick under arbetsnamnet ”Frank” och skulle skildra honom och hans liv. Både sportsligt och privat.

– Med tanke på att produktionen både en och tjugo gånger vetat om min inställning och vetat hur läget varit och hur infekterat allt är så hade jag uppskattat om någon dragit hela programupplägget, alltså själva idén, för det måste de ju givetvis vetat om redan för början men bara valt att mörka. Jag hade aldrig ställt upp om jag vetat hur vinklingen skulle bli.

”Känner mig utnyttjad”

Hon säger att hon till en början fick förtroende för produktionen och att hon därmed känner sig lurad och utnyttjad, då dokumentären fick en helt annan vinkling än vad hon hade förstått det som. Hade hon vetat hur den skulle bli, hade hon inte velat ställa upp menar hon.

– De har vetat hur skeptisk jag varit men de fick oss att till slut ställa upp med löften de inte höll. Därför känner jag mig utnyttjad. Mest på mina barns vägnar. När jag sedan försöker få tag i dom för att reda ut detta så vill ingen ”ta i problemet” utan får till svar utav flera personer att de inte längre jobbar med detta så de bollar det vidare. Som sagt, de fick mig/oss att ställa upp på något som inte alls var som det de gett sken av att det skulle vara. Men men, jag var väl för naiv helt enkelt.

– Det handlar om det som vi blev lovade inte skulle bli fejk blev fejk ändå, säger hon.

Har en bra relation till Isac idag

Jeanette berättar vidare att de inte handlar om någon svartsjuka gentemot Isac, som hon säger att hon älskar. Hennes pojkar är även så små att de inte har något intresse för att synas på tv.

– Men jag står för att jag där och då inte ville att han skulle få ”cred” för det som nu framgår. Även vinklingen av mig tycker jag är fel. Jag gick igenom allt detta tillsammans med min bästa vän Anna, som var mamma till mina söners storasyster, jag var inte helt ensam med alla emot mig, utan kontakt med någon från Franks sida, jag och pojkarna hade Anna och Mira. Jag hade inte klarat att gå igenom någonting gällande Franks död utan de två.

– Men nej jag ångrar inte vår medverkan på så sätt. Trist att det klipptes bort mycket med mina pojkar men de var ändå glada och lyckliga på inspelningsdagarna och de tyckte det var roligt att träffa både Isac och Montana igen efter 2 år. Mira har vi träffat och hörts med hela tiden. Hade hoppats att kontakten skulle hållit i sig efter inspelningarna bara som det lovades där och då, säger Jeanette till Hänt.

TV4:s svar

När Hänt når TV4 och förklarar Jeanettes kritik svarar Martin Nygren, exekutiv producent på TV4.

”Det är helt osannolikt att vi låter våra medverkande sätta form och innehåll för en dokumentär. Anledningen till att det är Isac som är tongivande bland barnen i berättelsen beror helt o hållet på att han är så pass mycket äldre”, skriver han i ett mejl och fortsätter:

”Han är myndig medan de andra barnen fortfarande är för små för att kunna exponeras på samma sätt. Tråkigt om Jeanette känner sig missnöjd och oförstående till detta. ”

Andra delen av dokumentären Min pappa Frank Andersson sänds klockan 20.00 den 29 december i TV4 – avsnitten finns redan nu tillgängliga på C More.

Hänt har sökt produktionsbolaget Mastiff.

LÄS OCKSÅ: Niclas Wahlgrens nya relationsbesked – efter romansryktena

LÄS OCKSÅ: 8 svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrar

SENASTE NYTT!