Artikeln innehåller reklamlänkar
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Jannika Navjords tuffa kamp i Robinson: “Ont exakt överallt”

30 apr, 2019 
AvAgnethe Alm
Jannika Navjord om den hemskt kalla natten som hon tillbringade i en bur i Robinson 2019.
För att slippa vara ihopkedjade tvingad Robinson-deltagarna sova utomhus i en bur i skift. Första natten tog Jannika Navjord. Men det skulle visa sig bli en tuffare natt än hon hade trott.
Annons
Jannika Nacjords tuffa kamp under Robinson: “Ont exakt överallt”Brand logo
Jannika Nacjords tuffa kamp under Robinson: “Ont exakt överallt”

I Robinson 2019 har deltagarna fått genomgå flertalet tuffa utmaningar – och ju längre in i säsongen de kommer, desto tuffare blir det. I förra veckan slogs de två lagen, lag Nord och Syd, ihop och sedan dess tävlar alla deltagare individuellt mot varandra.

För fyra deltagare ser dock reglerna lite annorlunda ut. De befinner sig nämligen vid den så kallade ”utposten”, vilket innebär att de har en sista chans att komma tillbaka till Robinson-ön. Men för att få återvända måste de härda ut på utposten, där matsituationen och levnadsförhållanden är värre än tidigare.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

I utposten fick de fyra deltagarna till en början kedjas ihop i varandra, något TV4-tittarna var kritiska mot. I par fick de leva hopkedjade i flera dagar innan de äntligen fick beskedet att de fick släppas fria – men det fanns en hake. För att släppas fria från varandra tvingas nu deltagarna att, var och en sitta, inlåsta i en bur mitt på stranden. Detta skall göra i tre dygn, utan avbrott.

Annons

Jannikas ord om mardrömsnatten

Den första deltagaren som satte sig i buren var Jannika Navjord, 44, som också fick tillbringa den första natten i buren. Men natten skulle visa sig bli tuffare än Jannika hade trott. På morgonen berättar hon om den mardrömsnatt hon fick genomlida.

– Natten har varit katastrof, det var så jävla kallt. Det var stormvindar, och så ligger man där helt ensam, alltså man är helt stelfrusen. Jag har fördrivit tiden med att försöka krypa ihop under mina kläder för att inte frysa ihjäl. Alltså allt gör bara ont. Det gör ont exakt överallt, säger Jannika Navjord i programmet.

När Peter Feuk, 59, kommer fram och frågar om Jannika vill byta plats brister Jannika ut i ett lättat leende.

– När Peter kom fram och ville byta ville jag bara springa ut ur den där jävla burjäveln. Det var extremt skönt, säger hon.

Efter den tuffa natten har Jannika Navjord kommit till insikt om hur det är för de som sitter i bur dagligen, i hela sina liv.

Annons

– Jag tänker mest på att det finns så många varelser som är för evigt, hela sina liv, i burar. Det tycker jag känns skittungt. Lösningen är väl att folk blir lite mer kärleksfulla och solidariska med varandra och inte ser djur och annat som produkter, utan som ett liv som har rätt till sitt eget liv.

FOTO: TV4

Annons