Klas Beyers kamp efter skräckupplevelsen i Robinson: ”Mardröm”

Klas Beyer höll på att svimma under Robinson-tävlingen.

TV4:s Robinson har i förra veckan fått kritik för en minst sagt magstark tävling. Nu har ännu en tävling orsakat dramatik i Robinson. Det gäller för deltagarna att ligga i vattnet under ett galler så länge som möjligt – medan tidvattnet stiger. För en av deltagarna får tävlingen stora konsekvenser.

I veckan har Robinson genomgått en förändring och de två lagen har slagits ihop. Nu tävlar alla mot varandra individuellt och tävlingarna har också trappats upp. I förra veckan bjöds deltagarna på levande larver och inälvor, en tävling som upprörde tv-tittarna.

Robinsons Facebook-sida har flera tv-tittare uttryckt sin avsky för inslaget och menar att det handlar om förnedring.

ANNONS: Få snygg solkysst färg hemma med lättapplicerad brun utan sol. Fynda den här!

”Är det underhållning att titta på människor som förnedras och tvingas att göra sånt de inte vill?? Finns ju andra program för det, synd att TV4 och deras produktionsbolag enbart inriktar sig på konfliktskapande och förnedring numer”, skrev en person på Facebook.

I måndagens tävling blir det ännu mer dramatik. Deltagarna ska kämpa mot tidvattnet och ligga under ett galler medan vattennivån långsamt höjs. Den som klarar av att ligga längst vinner.

Deltagaren Klas Beyer, 30, uttrycker innan tävlingen att han är orolig och tycker det känns olustigt att lägga sig under gallret.

– Sedan – 97 när Titanic kom så har jag faktiskt haft en mardröm om att jag blir fast under ett galler som jag måste ta mig igenom. Och det är liksom vad dagens tävling handlar om. Ligg kvar under gallret, säger han.

Klas Beyer nära att svimma i Robinson

En efter en hoppar deltagarna av tävlingen i takt med att vattnet stiger. När Klas Beyer slutligen erkänner sig besegrad har det gått över 50 minuter. Då märker de övriga deltagarna att han inte mår bra.

Han vinglar och svarar inte på tilltal när programledaren Anders Öfvergård frågar hur han mår.

Till slut tillkallas läkare och Klas får hjälpas upp ur vattnet av sina kamrater och sedan av sjukvårdspersonal.

Väl uppe på land får han hjälp att andas i en påse.

– Min taktik var att hålla andan ganska mycket, så jag tog inte varje chans jag fick att hämta luft. Utan jag tog ett andetag så höll jag det i kanske någon minut, släppte ut och sedan tog jag ett nytt andetag, vilket gjorde att blandningen av syre och koldioxid blev helt fel i min skalle, säger Klas Beyer i Robinson.

Han fortsätter:

– Så jag höll på att svimma. Jag var bara inte kapabel till att fortsätta.

När Klas har fått hjälp av sjukvårdarna meddelar Anders Öfvergård att tävlingen ska fortsätta.

LÄS MER: Tittarna rasar mot TV4 efter inslaget i Robinson: ”Förnedring”

LÄS MER: Robinson-Klas vilda kärleksliv: “Kär fyra gånger – bara i år”

FOTO: TV4