Artikeln innehåller reklamlänkar
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Tittarna rasar mot TV4 efter inslaget i Robinson: ”Förnedring”

28 apr, 2019 
Robinson-deltagarna fick äta insekter
I veckan tvingades Robinson-deltagarna äta insekter och inälvor för att inte riskera att åka ut i det kommande örådet. Nu rasar TV4-tittarna mot inslaget.
Annons
Sophie om den magstarka sammanslagningslunchen: ”Jag tappade huvudet ner i bordet och då bet den mig”Brand logo
Sophie om den magstarka sammanslagningslunchen: ”Jag tappade huvudet ner i bordet och då bet den mig”

I veckan har Robinson-deltagarna genomgått en sammanslagning vilket innebär att de numera tävlar mot varandra individuellt och inte längre i lag. Inför sammanslagningen blev de alla bjudna på en lunch – men det framgick ganska snart att måltiden inte skulle bli njutningsfull.

För Sophie Hanson, 30, blev trerätters-lunchen riktigt traumatisk. När den första rätten kom in insåg hon att det skulle bli en riktig utmaning. Hon och resterande deltagare behövde nämligen äta en macka med levande larver på. Om de inte klarade att äta den, och huvudrätten som bestod av en inälvsomelett, skulle det straffa sig i kommande öråd.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag är bara illamående. Jag känner att jag kanske måste gå och spy snart faktiskt. Det är riktigt obehagligt. Den här larven levde ju, sa Sophie Hanson när hon fick in insektstoasten.

Sophie Hanson i Robinson 2019
Sophie Hanson hade svårt att få ned maten.

Inälvsomeletten var om möjligt ännu svårare att få ned berättade Sophie Hanson.

– Det kom ut nåt syrligt, skog… ruttet, och spred sig över munnen. Det kändes som att den kom ut genom ögonhålorna. Den var vidrig, sa hon efter att ha ätit upp äggrätten.

Annons

TV4-tittarnas kritik mot inslaget i Robinson

Efter att avsnittet sänts på tv la TV4 upp ett klipp från sammanslagningslunchen på Facebook. Nu reagerar flera tittare starkt på inslaget.

”Börjar tycka att det handlar mer om att ifrån produktionen förnedra deltagarna i år än det varit tidigare år. Tänker både på dagens lunch samt att tvinga deltagare gå i kedjor. Tycker det är dålig respekt mot deltagarna och tillför inte någonting till tittarna”, skriver en person i en kommentar på Robinsons Facebooksida.

”Är det underhållning att titta på människor som förnedras och tvingas att göra sånt de inte vill?? Finns ju andra program för det, synd att TV4 och deras produktionsbolag enbart inriktar sig på konfliktskapande och förnedring numer”, skriver en annan.

”Inte underhållande för fem öre att titta på när dom tvingas äta insekter…skärpning tv4!”, skriver en tredje.

FOTO: TV4

Annons