Jannika Navjords ärliga ord om ekonomiska krisen efter Robinson

Jannike Navjord om ersättningen från Robinson
Jannika Navjord tävlade i årets säsong av Robinson på TV4. Under hela tio veckor befann hon sig tillsammans med de andra deltagarna på Fijiöarna för inspelning av programmet. I podcasten Vad har Hänt? avslöjar hon att det har varit tufft ekonomiskt väl tillbaka i Sverige.
Annons
Under våren har tittarna kunnat följa Robinson på TV4. Programmet där flera äventyrslystna svenskar tävlar om vem som kan klara sig längst på en öde ö, där ska de hålla sams med varandra samtidigt som de tvingas lämna tävlingen en efter en varje vecka.
Annons

Nyligen stod det klart att det var Klas Beyer, 30, från Umeå som blev årets vinnare och därmed 500 000 kronor rikare. Men det var redan i höstas som finalen avgjordes.

Inspelningarna ägde alltså rum under tio veckor under hösten 2018 på Fijiöarna. När Klas och Robinson-kompisen Jannika Navjord, 43, gästar podcasten Vad har Hänt? berättar de om upplevelsen av att ha varit med i Robinson och avslöjar saker som hände bakom kulisserna vilket tittarna aldrig fick se.

De avslöjar att varje deltagare fick 8 000 kronor före skatt som kompensation för de inkomster de gick miste om hemifrån när de var med på inspelningarna.

Jannika Navjord får hjälp från familjen

Jannika erkänner att det inte var enkelt med den kompensation hon fick – och att hon var nära på att tacka nej på grund av den. Men tv-profilen bestämde sig ändå till slut för att ställa upp trots att hon hade ångest över den ekonomiska situationen.

Annons

– Det var en grej jag hade ångest över, att okej, nu är jag här, jag tänker inte på det. Men när jag kom hem, alltså jag är familjeförsörjare, det var inte lätt, säger Jannika i podcasten.

Jannika ser det som en katastrof som går ut över hennes vardagsliv än idag.

– Vi har levt på typ linser sedan jag kom hem, berättar Jannika i podden.

Men tack vare hjälp från hennes mamma, syster och andra familjemedlemmar så har det gått ändå.

– Det är ju tack vare min familj, alltså min släkt och alla. Sedan vår yngsta son, han går inte på dagis så min man var hemma med honom vilket gjorde att han inte kunde jobba så mycket heller, säger Jannika och lägger senare till:

Annons

– Min syrra och min mamma, alla har hjälpt till.

Lyssna på hela intervjun med Robinsons Jannika Navjord och Klas Beyer i avsnittet ”De överlevde på en öde ö”. Du hittar podcasten här.

FOTO: TV4

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Annons
Laddar nästa artikel…