LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Janne Josefssons nya avslöjande om sina tre skilsmässor

10 feb, 2021 
Janne Josefsson om skilsmässorna
Journalisten Janne Josefsson har genomgått tre skilsmässor.
Nu väljer han att berätta nya detaljer om varför kärleken tog slut.
– Det är väl ändå ett tecken på att man inte är helt jävla perfekt orienterad, säger han i tv-programmet Renées brygga.
Annons
TV: Storbråket mellan Mona Sahlin och Janne Josefsson: ”vad vet du”Brand logo
TV: Storbråket mellan Mona Sahlin och Janne Josefsson: ”vad vet du”

Journalisten Janne Josefsson, 68, har blivit ett känt ansikte för svenska folket. Han började sin journalistkarriär som reporter på Sveriges radios samhällsredaktion. Men det är med programmen Striptease och framför allt Uppdrag granskning som har slagit igenom stort.

Janne Josefsson är känd för att gå hårt fram i sitt jobb som journalist. I Renées brygga berättar han nu att han ibland kan ångra att han var just så där hård.

– Jag tycker att jag har gått för hårt fram ett antal gånger. Jag gjorde en uppföljning här, det var väl något år sedan, när jag försökte närma mig människor som uppenbarligen har tagit väldigt illa vid av det jag har gjort, säger han och fortsätter:

– Så ringer jag och så säger jag, jag vet inte om du kommer ihåg mig, OM jag kommer ihåg dig säger han. Jag hatar dig. Vet du att jag nästan tog livet av mig på grund av det du gjorde? Så börjar det, säger Janne Josefsson till Renée Nyberg och berättar också att han ibland funderar på om han gjorde rätt.

Annons

Janne Josefssons sorg efter broderns val

Han berättar också om att han inte alltid har haft det så lätt i livet privat och det höll på att sluta illa. Janne Josefsson var nära på att bli relegerad från skolan. Men på grund av att hans mamma hade höga förväntningar på honom och att han inte ville svika henne så skärpte han till sig och hamnade på rätt bana.

Däremot blev det inte samma vändning för Janne Josefsson bror. Journalisten berättar i tv-programmet att brodern, som idag har gått bort, istället valde en annan väg i livet med ungdomsvårdsskolor och fängelse. Men till slut hamnade även han på rätt bana.

Minnena får Janne Josefsson att brista ut i tårar.

– Det var en tuff tid. Det är väldigt oarbetat med min mamma, säger han.

Janne Josefsson avslöjande om sina tre skilsmässor

Janne Josefsson berättar också att han har tagit hjälp för att få bukt med sina känslor och tankar.

Annons

– Jag har gått i terapi efter en skilsmässa. Då sa hon terapeuten att i min profession så har jag hela verktygslådan, jag vet exakt hur jag ska agera. Men i min privata liv så är jag helt utan nycklar eller verktyg, säger stjärn-journalisten.

Renée Nyberg undrar då hur han menar.

– Jag har tre äktenskap bakom mig. Det är väl ändå ett tecken på att man inte är helt jävla perfekt orienterad, svarar han.

Janne Josefsson har alltså varit gift tre gånger. Med mamman till hans äldsta två söner Anders och Peter hade han ett långt äktenskap, och han berättade själv om sina relationer i ett sommarprat för ett par år sedan.

Med Lilibeth Bayang fick han sonen Leon, som han idag har delad vårdnad om, men så blev Janne Josefsson plötsligt blixtförälskad i SVT-kollegan Helena Josefsson. Men förhållandet tog slut efter omkring tre år som gifta.

FOTO: TV4/Karin Törnblom/TT

Annons