farmen 2023

Jan-Christer om sin hustrus cancer – fick beskedet innan Farmen

Jan-Christer Nilsson

Jan-Christer Nilsson har blivit en folkkär profil i Farmen 2023.
Under hans medverkan i programet kämpade hustrun med sin cancer.
Hon var dessutom anledningen till att han ställde upp.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Jonas Gardell och Mark Levengood separerar efter 37 år ihop
0:30

Efter reklamen: Jonas Gardell och Mark Levengood separerar efter 37 år ihop

(0:30)

Slå på ljud

Årets upplaga av Farmen är nu i full gång och redan kort in i säsongen har det hänt en hel del som engagerat tittarna.

En av deltagarna som har blivit omtyckt av såväl deltagarna som tittarna är Jan-Christer Nilsson, 67, med sin charmiga dialekt och breda kunskap. Men resan i Farmen var inte bara ett roligt äventyr för Jan-Christer.

I februari samma år så drabbades hans hustru Irina nämligen av bröstcancer och det var på grund av hennes enorma önskan att se sin make i Farmen som han ställde upp i programmet.

– Så när jag va inne på Farmen hade hon cancer. Det var hon som anmälde mig, hon ville ha något att se fram emot så hon kunde se mig på tv, berättar Jan-Christer för Hänt.

Jan-Christers tid i Farmen medan hustrun bekämpade sin cancer

I samma intervju kommer Jan-Christer med ett mycket glädjande besked – Irina har nämligen klarat sig igenom sin bröstcancer efter nästan ett år av behandling.

– Hon fick strålning och allt vad det är hela förra året och nu påstår man att man har fått bort allt som fanns i bröstet. Så det ska vara hyfsat nu, och då får man ju tro att det är väck.

Men vägen dit var inte lätt. Jan-Christer beskriver tiden i Farmen som otroligt tuff eftersom han inte kunde hålla kontakt med sin stora kärlek som kämpade emot sjukdomen. När hon hade varit på behandling fick han uppdateringar från produktionen som hade haft kontakt med hustrun.

– Det var tufft, det var jäkligt tufft. Men det var ju hon som ville ha in mig där. Men sa till produktionen att jag vill att ni ringer till min fru på onsdag får då hade hon fått en spruta. Så de kom ut till Farmen och sa att hon mådde bra. Så jag fick besked genom dem. Och det var ju bra det.

Hustrun Irina på besök i hemlandet Ryssland

Hustrun Irina kommer från Ryssland och när Hänt pratar med Jan-Christer så befinner hon sig i hemlandet för att hälsa på sina barn och barnbarn. På grund av pandemin och sin cancer så har hon inte kunnat hälsa på och har saknat sin familj mycket.

– Min fru är nere i Ryssland. Hon är ryska. Hon bor här men hon har inte varit hemma i Ryssland under pandemin och sedan fick hon cancer i februari, berättar Jan-Christer.

Hon har varit i Ryssland i tre veckor och under helgen så återvänder hon hem till sin make igen.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN