Jack Vreeswijks sista tid i livet – hustruns stöd: ”Utan henne...”

Jack Vreeswijk

Cornelis Vreeswijks son, Jack Vreeswijk har efter en tuff sjukdomskamp somnat in, 59 år gammal.
I en tidigare intervju med Hänt talade han om hustruns stöd genom åren.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Folkkära kändisar som lämnat oss 2022
0:33

Efter reklamen: Folkkära kändisar som lämnat oss 2022

(0:33)

Slå på ljud

Jack Vreeswijk var en svensk sångare, författare och kompositör. Imorse möttes vi av det tragiska beskedet att han gått bort, 59 år gammal, enligt Bohuslänningen.

Sedan år 2019 hade han kämpat mot cancer i tjocktarmen och i bukhinnan, sist Hänt fick prata med honom gick han på cellgifter och berättade om sjukdomskampen.

Jack Vreewawijk om sista tiden i livet: ”Ett slags terrorbalans”

– Jag går på cellgifter så jag har bra dagar och dåliga dagar. Nu har jag mest haft bra dagar. Kroppen börjar vänja sig vid cellgifterna, sa han då.

När har du vunnit kriget mot cancern?

– Det är nog tveksamt… Det handlar nog mest om att hålla det i schack, liksom. Vi har ett slags terrorbalans, jag och cancern. Den håller sig på sin kant och stökar inte alltför mycket, sa han då och fortsatte:

– Så nu käkar jag cellgifter och så får vi se om det blir operation framgent. Jag gjorde en stor operation i våras. Nu ska kroppen få vila lite. Det var en stor operation så läkarna vill gärna vänta ett år.

Jack Vreeswijks om stödet från hustrun: ”Hade inte klarat mig utan henne”

Sedan 22 år tillbaka hade Anders varit tillsammans med hustrun Annelie Vreeswijk, 53. Tillsammans fick de de tre sönerna Jakob, Kalle och Olle, och bonusdottern Hanna.

Annelie har genom åren, och genom sjukdomskampen, varit ett stort stöd för Jack, något han tidigare talat om för Hänt.

Ni har hållit ihop sedan 2001. På vilka sätt är Annelie en pärla?

– Det är hon på många sätt. Just den här skiten som jag råkat ut för… Jag hade inte klarat mig utan henne, sa han då och fortsatte:

– Hon håller ordning på mig, ser till att jag käkar mina mediciner och du vet, kommer iväg till läkare och provtagningar. Utan henne… Det hade inte gått!

FOTO: Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN