Jack Vreeswijk, 59, har somnat in – sista orden om cancersjukdomen

Jack Vreeswijk med pappan Corenlis Vreeswijk.

Cornelis Vreeswijks son, Jack Vreeswijk har somnat in, 59 år gammal, enligt Bohuslänningen.
I en intervju med Hänt i mars 2022, berättade Jack om kampen mot cancer.
– Vi har en slags terrorbalans, jag och cancern, sa han då.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Folkkära kändisar som lämnat oss 2022
0:33

Efter reklamen: Folkkära kändisar som lämnat oss 2022

(0:33)

Slå på ljud

I en av Jack Vreeswijks sista intervjuer i mars 2022, berättade han för Hänt om kampen mot sjukdomen. Artisten drabbades av cancer i tjocktarmen och i bukhinnan 2019.

När har du vunnit kriget mot cancern?

– Det är nog tveksamt… Det handlar nog mest om att hålla det i schack, liksom. Vi har ett slags terrorbalans, jag och cancern. Den håller sig på sin kant och stökar inte alltför mycket. Så nu käkar jag cellgifter och så får vi se om det blir operation framgent. Jag gjorde en stor operation i våras. Nu ska kroppen få vila lite. Det var en stor operation så läkarna vill gärna vänta ett år.

Jack Vreeswijk om pappa Cornelis död

Jack var bara 23 år när hans pappa Cornelis Vreeswijk gick bort i cancer. I intervjun med Hänt talade han ut om sista tiden med pappan och hur de precis hade börjat hitta tillbaka till varandra, då de tidigare haft en turbulent relation.

– Ja, det är klart. Jag var bara 23 när han pinnade vidare. Det är aldrig kul att bli av med ens far när man är så pass ung. Dessutom hade vi börjat få ordning på vår relation. Det var ganska turbulent, men vi började hitta vägar så att vi kunde mötas. Sedan blev han sjuk, liksom, säger han.

Jack förstod då att det inte skulle sluta väl och Cornelis somnade in vid 50 årsåldern. Vidare berättade Jack för Hänt om sina förhoppningar om att själv en dag bli frisk.

– Då förstod man jävligt snabbt att ”det här kommer inte gå bra”. Lyckligtvis har det där förändrats. Det är en jävla skillnad på cancervården nu och för 35 år sedan. Nu kan ju det mesta botas. Min onkolog säger det, att ”nu ska vi se till att hålla dig vid liv, snart kommer det stora genombrottet när det gäller cancermediciner”.

FOTO: TT & Janne Danielsson/SVT

FRÅN FÖRSTASIDAN