Isabella Löwengrips ord om nya uppdraget: ”Arg och frustrerad”

Isabella Löwengrip om svåra arbetet med Sommar i P1.
På midsommardagen, den 22 juni, sänds det första avsnittet av Sommar i P1. Isabella Löwengrip är en av årets sommarvärdar och har precis spelat in sitt sommarprat. Nu berättar hon om det frustrerande arbetet inför inspelningen.
Annons

I förra veckan avslöjade Sveriges radio vilka som kommer att bli årets sommarvärdar i Sommar i P1. Det populära radioprogrammet har sänts i hela 60 år. Att bli utvald till sommarvärd är en stor ära som gör värdarna både stolta och nervösa.

En av årets sommarvärdar är bloggaren och entreprenören Isabella Löwengrip, 28. På sin blogg berättar hon nu att sommarpratet är inspelat och klart. Men det har varit en lång och svår resa för Isabella Löwengrip att få ihop allt i tid.

Annons

Under året har jag skrivit massor. Det är en enorm process att ta fram ett material som ska godkännas överallt i flera distanser, det ska filas och putsas på. Jag har haft med mig dokumentet var jag än befunnit mig, skrivit under alla flygresor världen över, under egna helger i NYC, efter barnen har somnat och ibland mellan dom i sängen när det har tagit lång tid att natta. Pusslat, pusslat och pusslat”, skriver Isabella Löwengrip på sin blogg.

Annons

Hon berättar också att producenten Fabian Asserbäck har jobbat hårt med hennes text, något som ibland har varit svårt, men nödvändigt. Isabella berättar också att Fabian, efter arbetet med Sommar, har lärt känna henne väl.

Varje gång jag skickade in en sida kom några få ynka rader tillbaka. Ett så kallat ”kill your darlings”. Snacka om att det har varit frustrerande”, skriver Isabella Löwengrip.

Hon fortsätter:

Fabian har verkligen fått en crash course i mitt liv, vem jag är med garden nere och känner mig bättre än många.

Isabella Löwengrip om känslosamma arbetet

Trots att Isabella Löwengrips sommarprat har inneburit en hel del arbete och stress tycker hon ändå att det är något av det roligaste hon gjort i hela sitt liv.

Annons

Jag har gråtit, skrattat, gått och lagt mig arg och frustrerad och nästintill fått en hatkärlek till mitt hemmakontor. Jag har i princip suttit där varje kväll, oftast har jag bara haft en halvtimma-timma kring 22-23 för att jag har haft så mycket annat att stå i”, skriver hon.

Några av de andra värdarna i Sommar i P1 är Fares Fares, Tony Irving, Mats Strandberg, Sissela Kyle och Tilde de Paula Eby.

Isabella Löwengrips sommarprat sänds den 24 juni.

FOTO: Jessica Gow/TT, Johan Jeppsson/TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…