LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Isabella Löwengrip om skilsmässan från Odd i Sommar i P1

24 jun, 2019 
Malin Ljung
Isabella Löwengrip om exmaken Odd Spångberg i Sommar i P1
Isabella Löwengrip talar ut om skilsmässan från Odd Spångberg i Sommar i P1. ”Det gjorde ont att lämna Odd. Jag höll på att sprängas inombords, allt kändes trångt och jag behövde få bre ut mina vingar”, säger hon.
Annons
Plötsliga beslutet – Isabella Löwengrip bryter sitt alkoholfria år efter åtta månaderBrand logo
Plötsliga beslutet – Isabella Löwengrip bryter sitt alkoholfria år efter åtta månader

Isabella Löwengrip, 28, är måndagens sommarpratare i Sommar i P1 som släpps som podd klockan 07.00 och sänds i P1 klockan 13.00. Entreprenörskan och bloggerskan ägnar sitt avsnitt åt att berätta om uppväxten, relationen med sin pappa – och hur hon offrat ett vanligt familjeliv för att kunna satsa på sina bolag.

För två år sedan skilde hon sig från maken Odd Spångberg som hon har barnen Gillis och Sally med. Hon beskriver hur han kom in i hennes liv och att han var perfekt. Men att deras liv efter några år inte gick hand i hand med vad hon ville ha. Fyra år efter att de gift sig var skilsmässan ett faktum.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Ett klassiskt Svenssonliv med radhus, barn, fredagsmys med oxrollader och gräddsås, det var inget för mig. Jag drömde om något helt annat, säger Isabella Löwengrip i Sommar i P1.

Beslutet var trots det inte enkelt, men nödvändigt.

”Gjorde ont att lämna Odd”

– Det gjorde ont att lämna Odd. Jag höll på att sprängas inombords, allt kändes trångt och jag behövde få bre ut mina vingar. Testa vad jag gick för, jag var ju trots allt bara 26 år. Det här kunde bara inte vara allt.

Annons

Isabella beskriver hur hon hade satt ett mål redan då att bli världens mäktigaste kvinna, men att relationen var ett hinder för att hon skulle kunna gasa på som hon ville.

– Jag kunde inte bli världens mäktigaste kvinna om jag behövde vara fastklistrad framför Netflix varje kväll, eller  lyssna på olika färgval för staketet. Jag ville ju få jobba efter varje läggning av barnen. Till slut stod jag och mejlade inne på toaletten på kvällarna, så kunde jag jag inte ha det.

Isabella Löwengrip är ärlig med att det inte går att jobba 40 timmar i veckan samtidigt som man bygger miljardbolag, hon har tvingats göra stora uppoffringar. Men samtidigt står hon fast vid dem.

”Kommer aldrig ha flest timmar med mina barn”

– Att vara en företagare kommer mer naturligt för mig än att vara mamma. Det gör ont att säga det högt, men det är sant. Jag kommer aldrig ha flest timmar med mina barn, men jag värdesätter den tid vi har oerhört. Mina barn har en mamma som byggt upp sitt eget kapital från noll. Jag är 28 år och self made. Jag vet att det inte går att jämföra med en förälder som är där hela tiden och har all tid i världen, men kanske är det värt något i alla fall.

Isabella Löwengrips Sommar i P1 sänds i P1 klockan 13.00 och släpps som podcast klockan 07.00 på måndagen den 24 juni.

FOTO: TT/Karin Törnblom, TT/Anna-Karin Nilsson

Annons