LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Tittarnas skarpa kritik mot TV4 – efter händelsen: ”Fruktansvärd intervju”

09 apr, 2024 
Hedvig Tärnholm
Axel Pileby
En intervju i Efter fem tog en negativ vändning och gästen ville lämna studion.
Nu riktar hon hård kritik mot programmet och så även tittarna.
”Fruktansvärd intervju”.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Bachelorette-Sonja om händelsen i programmet som fick Malin Stenbäck att se röttBrand logo
Bachelorette-Sonja om händelsen i programmet som fick Malin Stenbäck att se rött

Vecka efter vecka bjuder succéprogrammet Efter fem in gäster till studion för intervjuer och samtal om akuella händeler. Tittarna är många och programmet hyllas ofta för sitt innehåll och sina intervjuer. Men under söndagens intervju anser både tittare och gästen själv att programledaren gick för långt.

Gästen ville lämna Efter fems studio

Rachel Bråthén, mer känd som Yoga girl bjöds in till Efter fems studio för att prata om hemmafödslar. Rachel själv har valt att föda sina barn hemma utan assistans från läkare eller barnmorskor och är en förespråkare för att själv välja hur man vill föda sitt barn. När Rachel bjöds in till programmet tackade hon ja med några krav. Framförallt så ville hon få berätta sin historia och inspirera andra, men inte om det skulle leda till en debatt. TV4 försäkrade henne om att så inte skulle bli fallet och i söndags befann hon sig i Efter fems studio för sin intervju.

Annons

Hela intervjun startar dock med att Axel Pileby tar upp exempel på hur farligt det kan vara att föda barn utan medicinsk assistans, och visar upp rubriker som handlar om bebisar som avlidit under hemmafödslar. Redan där tappar Rachel förtroendet för TV4:s intentioner med hela intervjun.

– Stunden de visade rubrikerna funderade jag på att resa mig och gå. Det kändes som ett bakhåll, berättar Rachel efter sin intervju på Instagram.

Tittarna rasar efter intervjun i Efter fem: ”Ni borde skämmas”

Efter intervjun började kritiken mot programmet även välla in på Efter fems Instagram-konto. Tittarna menar att intervjun var under all kritik och att man enbart valde att fokusera på det negativa och inte kvinnors fria val. Axel Pileby åker också på en del kängor av tittarna för att som man, ha frågat – om man som kvinna verkligen kan känna av sin kropps signaler vid en förlossning.

”Fruktansvärd intervju. Ni borde skämmas och be @yoga_girl om ursäkt! Alla andra gäster portätteras positivt, men ni utmålar henne på ett oschysst och obekvämt sätt och nämner ingenstans att hon även hyllats av flertalet barnmorskor. Heja det fria valet att göra det man känner är rätt för sig själv och sin kropp”, Skriver en upprörd tittare.

”Hej jag vill säga en sak här.För det första, vilken usel intervjuv, ni fokuserar bara på det negativa.För det andra, låt varje kvinna bestämma över sig själv utan att döma.För det tredje, det är inte en sjukdom att vara gravid och skräm inte upp unga kvinnor att det är farligt!”, Hälsar en annan.

FOTO: TV4

Annons