LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Axel Pileby tappar kontrollen i Efter fem: ”Sorgligt”

26 mar, 2024 
Hedvig Tärnholm
Axel Pileby och Pernilla Wallin
Axel Pileby kämpar med tårarna i en berörande intervju.
Pernilla Wallin som drabbats av en obotlig sjukdom delar sin starka berättelse.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tilde de Paula Ebys avslöjande om framtiden i Efter femBrand logo
Tilde de Paula Ebys avslöjande om framtiden i Efter fem

En av de senaste Efter fem-sändningarna berörde både tv-tittare och programledaren Axel Pileby på djupet. Axel som höll i intervjun fick märkbart svårt att hålla tillbaka sina tårar.

Axel Pileby har svårt att hålla tillbaka tårarna

Det var när Pernilla Wallin som är drabbad av den obotliga sjukdomen LGMD gästade studion som Axel blev djupt berörd av hennes berättelse. Pernilla blev som tolvåring allvarligt sjuk i en muskelsjukdom och som artonåring fick hon sin diagnos.

– Sjukdomen bryter ned muskelfibrerna och ersätts istället av bindväv och fett så jag blir successivt svagare hela tiden, säger Pernilla i programmet.

Frankrike kan vara nästa land att legalisera dödshjälp och Pernilla kämpar nu för att få dödshjälp legaliserat även Sverige. Hon vill få chansen att kunna lämna jordelivet på sina egna villkor tillsammans med sina nära och kära.

– Jag lämnar hellre självmant när jag blir en passiv åskådare till mitt eget liv. Jag tror att folk missuppfattar att jag bara sitter och väntar på att dö, men det är det sista jag gör, berättar hon.

Axel Pileby

Axel Pileby blir märkbart tagen under intervjun.

Intervjun får tittarna att reagera starkt

När Axel fortsätter att ställa frågor till Pernilla blir han märkbart påverkad av hennes berättelse och får svårt att framföra sina frågor. Pernilla berättar att hon inte vill dö idag, hon har mycket kvar som hon vill uppleva innan dess.

Annons

Vad tänker du kring döden?, frågar Axel

– Jag tänker att den dagen jag tar det steget då är jag så extremt redo och känner att jag har fått uppleva det jag vill göra, sen kanske man hade tänkt att åren skulle bli några fler, svarar Pernilla.

Efter fems Instagram-konto har kärlek flödat in både till Axel Pileby som lyckats genomföra en fin intervju om ett så känsligt ämne, och till Pernilla som vågat dela sin starka berättelse.

”Så vacker klok kvinna. Axel gjorde en fantastisk intervju om ett så känsligt ämne”, skriver en person.

”Så starkt och sorgligt, ändå vackert. Du lever här och nu och jag hoppas du får det avslut du vill när det är tid,” hälsar en annan.

FOTO: TV4

Annons