Ingvar Oldsbergs svåra hälsokamp – egna orden om konstanta smärtan

Ingvar Oldsberg

Ingvar Oldsberg lider av en ständig värk.
Nu berättar han om kampen i vardagen och frustationen gentemot vården.
– Jag äter både sömntabletter och värktabletter för att kunna sova. Men det går ju inte att hålla på med det i all oändlighet, säger han till Expressen.
Slå på ljud

Ingvar Oldsberg, 75, är en våra mest uppskattade programledare. I flera år ledde han programmet Bingolotto innan han tackade för sig.

De senaste åren har Ingvar kämpat med en vacklande hälsa. Tv-legendaren har problem med både dåliga höfter, artros i knäna och dessutom diskbråck.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Som om inte det skulle räcka drabbades han även av covid-19 i våras. Han sa då till Aftonbladet att han inte fick några andningssvårigheter, men att han känt en väldigt långdragen trötthet sen han blev friskförklarad.

– Jag har inte råkat ut för några andningssvårigheter och jag har inte heller haft feber. Men jag har däremot upplevt en osannolik trötthet och varit så otroligt orkeslös. Och så har det känts i tre till fyra månader, det är länge. Jag har även känt av smakförändringar. Därför tänkte jag att det var lika bra att göra ett test. Och nu har jag uppenbarligen lyckats besegra coronaviruset eftersom jag nu har antikroppar.

LÄS MER: Bingolotto-tittarnas chock efter förändringen

Utmaning att röra sig i lägenheten

Nu berättar Ingvar för Expressen hur han har fått svårt att röra sig. Svåra smärtor gör varje steg till en utmaning och för att över huvud taget klara vardagen måste han ta både sömn- och värktabletter.

Han säger till tidningen att han mest är hemma, i sin lägenhet i Göteborg.

– Man hinner med ett kvartssamtal under den tid det tar för mig att ta mig till köket. Jag rör mig väl 30 centimeter framåt per steg ungefär.

– Mitt område att röra mig på är begränsat. Det är en krävande resa bara att gå till Vasaplatsen.

Får inte rätt hjälp

Han säger att problemen har pågått i flera års tid nu och att de blivit värre. Han känner en hopplöshet gentemot vården.

– Jag förstår om pandemin sätter stopp för ingrepp, men det här ligger ju långt tillbaka i tiden. Jag har varit runt på en mängd kliniker, men fortfarande har ingen kunnat hjälpa mig, säger Ingvar Oldsberg till Expressen och fortsätter:

– Jag äter både sömntabletter och värktabletter för att kunna sova. Men det går ju inte att hålla på med det i all oändlighet. Det här kan inte fortgå.

LÄS OCKSÅ: Lotta Engbergs tårar efter skilsmässan med Patrik Ehlersson

LÄS OCKSÅ: Stefan Odelberg om relationen till Mikael Sandström

SENASTE NYTT!