Viktoria Oldsberg bryter tystnaden om pappa Ingvar Oldsbergs död

INGVAR OLDSBERG, VIKTORIA OLDSBERG

Den omåttligt folkkära tv-profilen Ingvar Oldsberg gick bort tidigare i år efter en tids sjukdom. Nu bryter hans dotter Viktoria tystnaden om sorgen efter sin kära pappa.
”Jag känner en bottenlös tomhet”, skriver hon.
0:44

Efter reklamen: Ingvar Oldsberg är död – blev 76 år gammal

(0:44)

Slå på ljud

Det var i början av februari i år som vi nåddes av det otroligt sorgliga beskedet: tv-legendaren Ingvar Oldsberg är död. Han blev 76 år gammal.

I ett uttalande undertecknat av särbon Maria och barnen Staffan, Karolina och Viktoria berättade familjen om sin stora förlust.

”Ingvar Oldsberg avled idag lugnt och stilla efter en kort tids akut sjukdom. Mot bakgrund av vår svåra stund ber vi alla att respektera vårt behov av avskildhet och lugn. Vi undanber oss kontakt till dess vi ger vidare besked”, skriver familjen i ett uttalande.

Sedan dess har mycket hänt men det är först nu som dottern Viktoria väljer att bryta tystnaden på riktigt. I ett känslosamt inlägg på Instagram berättar hon om saknaden.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Viktorias starka ord om saknaden efter sin pappa

”Älskade pappa, eller papichulo som jag så ofta sa”, börjar Viktoria inlägget och fortsätter:

”Det är så svårt att forma orden till, och om, självaste ”mästaren av ord”. Jag känner en bottenlös tomhet. Men, mina fina minnen och glada stunder med dig värmer mitt just nu kalla hjärta sakta men säkert. Du om någon hade bett oss att inte fastna i tårar. Istället hade du sträckt ut dina armar brett och sagt: ställ till med fest!”

Mia i tårar efter känslosamma erkännandet om Penny

Viktoria fortsätter inlägget med att berätta om hur det var att ha Ingvar som pappa under hennes uppväxt.

”Tänk när jag var liten, de flesta barn lekte med dockor eller hoppade på studsmatta, inte jag! Jag spelade flaggspelet och fick träna på ”Världens flaggor”. Och för bara ett par veckor sedan ringde du och första frågan löd: ”vilken är huvudstaden på Malta?” Sen fortsatte det med Moldavien, Cypern, Nordmakedonien osv. Ofta satt ni hemma och rabblade upp de amerikanska presidenterna i rätt ordningsföljd, för att upprätthålla minnet. Eller så gick du upp mitt i natten för att anteckna Sveriges kungar. För ”utan bakgrund har du ingen framtid” som du alltid sa. Sån va du pappa! Enormt kunnig och törstig på kunskap. Snabbtänkande, kreativ, bestämd, generös och framförallt rolig. Du fick mig ofta att skratta och du älskade att retas. Alltid med glimten i ögat. Du var en färgstark person som målade med hela paletten och som bara genom din blotta närvaro fick ett rum att lysas upp.”, skriver Viktoria.

Glädjen över att Ingvar Oldsberg hann träffa barnbarnet

Viktoria blev nyligen mamma till sonen Charlie och att Ingvar fick träffa sitt lilla barnbarn är något hon är verkligt glad över.

”Det som värmer mitt hjärta lite extra är att du fick träffa Charlie, eller ”lille Chaplin” som du sa. Det kommer jag för alltid att bära med mig, och jag ska göra allt för att föra dig och din anda vidare. Idrottsintresset blir ett krav! Du var så mycket, och du var ”allas Ingvar”. Men för mig så var du bara min pappa, och lilla ”tåta” kommer att sakna dig för evigt. Det finns så mycket av dig i mig, vilket jag är evigt stolt över! Vart du är på väg råder det ingen tvivel om. Du har rest vidare mot ett nytt resmål, himmelen. Grattis till er, ni har nu fått en mycket festlig och underbar ängel vid er sida. Nu är det er tur att njuta av underhållningen, och jag hoppas ni har laddat upp med skumbananer och alla världens sportkanaler. Tack för att jag fick ha dig vid min sida. Skål för dig pappa, jag älskar dig!”, avslutar Viktoria.

Arvingarnas glädjebesked – avslöjar hemliga detaljer om nya showen

Se klippet här!

FOTO: DEROS ANDERS/Aftonbladet/TT, INSTAGRAM

SENASTE NYTT!