Inför "Så mycket bättre" - Tommy Nilssons 13 bästa låtar

Tommy Nilsson är med i "Så mycket bättre" på TV4 och är artisten som i första programmet tolkas av andra kollegor. Här listar vi ett ax av Tommys låtar som blivit till hits genom åren.

Tommy Nilsson, 56, är aktuell i “Så mycket bättre” på TV4 och genom åren har artisten gjort flera låtar som blivit till hits. Under 80-talet slog han igenom och satte sitt namn på musikkartan med duetten ”Allt som jag känner” med Tone Norum, 51. Han har också tävlat i Melodifestivalen vid flera tillfällen, bland annat med ”En dag” som vann 1989 och sedermera kom på fjärde plats i Eurovision Song Contest. Har även andra mycket välkända låtar som ”Dina färger var blå” och ”Öppna din dörr”.  Tidigare i år deltog han tillsammans med Patrik Isaksson, 44, och Uno Svenningsson, 57, i Melodifestivalens andra deltävling med låten “Håll mitt hjärta hårt”.

Magnus Carlsson, Little Jinder - Josefine Jinder, Lisa Ekdahl, Jill Johnson, Danny Saucedoo och Tommy Nilsson är deltagarna i "Så mycket bättre".

Magnus Carlsson, Little Jinder – Josefine Jinder, Lisa Ekdahl, Jill Johnson, Danny Saucedoo och Tommy Nilsson är deltagarna i “Så mycket bättre” säsong 7.

LÄS OCKSÅ: Tommy Nilsson med alkohol i kroppen: ”Jag blev lite elak”

Tv-program handlar om att svenska artister medverkar och bor tillsammans under åtta dagar i ett hus på Gotland. Varje artist har en egen dag tillägnad sig och under dagen ska de andra artisterna framföra egna versioner av artistens låtar. I “Så mycket bättre” på TV4 deltar den här säsongen förutom Tommy, kollegorna Little Jinder, 28, Magnus Carlson, 48, Lisa Ekdahl, 45, Danny Saucedo, 30, och Jill Johnson, 43.

Här är ett axplock av låtar som kan komma att tolkas av de andra artisterna och kanske tolkar något en av Tommys favoritlåtar, “Tell Me father”?

1981 – “Radio Me”

1982 – “Dark Angel”

1987 – “Allt som jag känner”

1988 – “Maybe We’re About To Fall In Love”

1989 – “En dag”

1994 – “Öppna din dörr”

1996 – “Dina färger var blå”

1996 – “Om jag är den du vill ha”

2001 – “När du är här”

2005 – “Amelia”

2006 – “Vi brann”

2007 – “Jag tror på människan”

2013 – “Tell Me father”

LÄS OCKSÅ: Tommy Nilsson om sitt svåra alkoholmissbruk: ”Jag förstår inte hur jag orkade dricka”

Foto: IBL

Glöm inte att följa Hänt på Instagram

Senaste nytt