Tommy Nilsson med alkohol i kroppen: "Jag blev lite elak"

Tommy Nilsson om det nyktra livet: "Idag är jag en bättre pappa och partner."

För sex år sedan lade Tommy Nilsson, 56, spriten och cigaretterna på hyllan. Beslutet är det bästa han någonsin fattat.

– Jag var inte så bra att leva med i en relation innan jag blev nykter. När alkoholen går före andra saker i en relation finns inte mycket att välja på. Jag blev lite elak, inte fysiskt, men jag skällde på folk och höll på, förklarar sångaren i P4 Extra.

Att sluta röka och dricka har gjort Tommy till en mer närvarande förälder till sonen Tim, 4 och en bättre partner till fästmön Linda Olsson, 36.

– Det är en av sakerna som jag är mest stolt över, att lilla Tim aldrig har sett mig röka eller dricka. Det känns fantastiskt. Jag tror jag är en bättre pappa nu och en bättre partner. Jag är mer hänsynsfull, berättar han.

Tommy Nilsson med Linda Olsson och Kim.

LÄS OCKSÅ: Tommy Nilsson om sitt svåra alkoholmissbruk: ”Jag förstår inte hur jag orkade dricka”

Det tog lång tid för Tommy att inse att hans situation inte var hållbar. Men när han väl bestämde sig gick resan mot ett nyktert liv förvånansvärt enkelt, allt som behövdes var lite självinsikt.

– Det var underligt ett tag, jag kände: ”Varför kan inte jag bara ta ett glas vin som alla andra och tycka att det är gott?”. Men nej, det finns vissa som klarar av att göra så och jag tillhör inte den kategorin.

Det är inte bara relationen till andra som har gagnats av Tommys nykterhet. Hans självbild och hälsa har också förbättrats.

– Jag vet inte hur jag skulle ha mått om jag inte hade slutat. Jag är på en bra plats idag. Och jag tycker bättre om mig själv.

Foto: IBL