LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Osäkerheten inför kronprinsessan Victorias firande – hovets krisplan

13 jul, 2023 
Moa Risberg
KRONPRINSESSAN VICTORIA

Kronprinsessan Victoria firas varje år på Öland med en hyllningskonsert.
I år fyller hon 46 år och hela kungafamiljen planeras närvara.
Nu ger hovet besked om krisplanen inför födelsedagsfirandet den 14 juli.

Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här anländer kungafamiljen till Polarpriset 2023Brand logo
Här anländer kungafamiljen till Polarpriset 2023

På fredag den 14 juli fyller Kronprinsessan Victoria 46 år, vilket enligt tradition firas på Öland. Kronprinsessan börjar dagen med ett firande på Solliden, innan det bär av med häst och vagn genom Borgholms stad mot den TV-sända hyllningskonserten i Borgholms slottsruin, där kronprinsessan delar ut pris.

Hyllningskonserten den 14 juli gästas i år av artister som Petter, Ane Brun, Marcus & Martinus, Linnea Henriksson och Lucianoz. Det är Yvette Hermundstadt som leder födelsedagskonserten som sänds på SVT.

Yvette har tidigare berättat Hänt hur hon kände inför det ärofyllda uppdraget.

– Det är en ära och väldigt kul att återigen, för en femte gång, få förtroendet att leda firandet av kronprinsessan Victoria den 14 juli. En fin tradition på en vacker plats med över tusen gäster i slottsruinen i år. Jag ser fram emot att avnjuta konserten tillsammans med de närvarande på Borggården och med den stora trogna tv-publiken, sa Yvette då till Hänt.

Annons

Hela kungafamiljen väntas närvara

Hovet har tidigare gett besked om att hela kungafamiljen planerar att närvara vid konserten på Kronprinsessans födelsedag.

Även prinsessan Madeleine och Chris O'Neill har meddelat att de kommer medverka under konserten i år, en fantastisk nyhet eftersom Chris O'Neil inte kunde vara med förra året på grund av jobb i USA.

Även prins Carl Philip, 44, prinsessan Sofia, 38, närvarar under firandet. Hovet har tidigare även meddelat att kronprinsessans barn prinsessan Estelle, 11, och prins Oscar, 7, antagligen kommer vara på plats när festligheterna startar under kvällen på Borgholms slottsruin.

Krisplanen för firandet – om vädret ställer till det

Eftersom firandet äger rum i Slottsruinen som saknar tak finns det dessvärre ingen garanti för ett regnritt firande under konserten och Victoriadagen. Tidigare i veckan kunde inte meterologerna ge en allt för säker väderprognos, vid vissa tillfällen har det utlovats regn.

Nu kommer hovet med ett besked ifall det skulle bli regn och oväder på den viktiga dagen, med tanke på den relativt osäkra väderprognosen som råder.

Hovet svarade då att de har planerat väl inför osäkerheten med vädret.

”Det finns regnalternativ så som paraplyer. Paraplyer har tidigare används vid regn under Kronprinsessans födelsedag.” skriver Hovet i ett meddelande.

FOTO: SVT&TT

Annons