ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip

Det gör Estelle och Oscar under Victoriadagen – hovet bekräftar

06 jul, 2023 
Simon Lundh
Estelle och Oscar
Kronprinsessan Victoria firar sin födelsedag den 14 juli.
Nu bekräftar hovet planen för prinsessan Estelle och prins Oscar under Victoriadagen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här fångas kronprinsessan Victoria & prinsessan Estelle fina stund tillsammansBrand logo
Här fångas kronprinsessan Victoria & prinsessan Estelle fina stund tillsammans

Den 14 juli fyller kronprinsessan Victoria 46 år. Något som firas under Victoriadagarna på Öland för att sedan mynna ut i Victoriakonserten på kvällen. Konserten sänds i SVT under ledning av programledaren Yvette Hermundstad, 51, på scen.

Förutom Yvette kommer även några av Sverige främsta artister att uppträda för publiken och kungafamiljen. Årets konsert gästas av artisterna Petter, Ane Brun, Marcus & Martinus, Linnea Henriksson och Lucianoz.

Hovets plan för Estelle och Oscar under Victoriakonserten

Kronprinsessans födelsedag inledds med ett firande på Sollidens slott där kungaparet och kronprinsessan och prins Daniel, 49, kommer ut framför slottet för att sjunga och gratulera Victoria på hennes dag. Sedan beger de sig mot Borgholms slottsruin för att delta vid Victoriakonserten. Under konserten kommer även prins Carl Philip, 44, prinsessan Sofia, 38, och prinsessan Madeleine, 41, med sin make Chris O´Neill, 49.

Annons

Nu kan hovet också avslöja hur planerna ser ut för kronprinsessan och prins Daniels barns medverkan vid Victoriakonserten.

"Som tidigare år planeras för att Prinsessan Estelle och Prins Oscar närvarar under konserten, dock står inte deras namn i kalendern då de är barn.", skriver hovet i ett mejl till Hänt.

Det betyder att vi antagligen kommer att få se prinsessan Estelle, 11, och prins Oscar, 7, på plats när festligheterna startar under kvällen den 14 juli vid Borgholms slottsruin.

Kronprinsessan delar ut stipendium under Victoriakonserten

Förutom att barnen får njuta av konserten delas även Victoriapriset ut av födelsedagesbarnet på scen. Den som får den stora äran att ta emot priset från kronprinsessan på scen är i år hockeyspelaren Erik Karlsson. Året pristagare tar emot priset för sina insatser i världens bästa hockeyliga på andra sidan Atlanten. Tack vare att han blev den första svenska backen att nå ett tresiffrigt poängtal under ligans 106-åriga historia.

Victoriakonserten sänds på SVT1 och SVT Play med start 21:00.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons