ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafPrins Carl Philip
Festis marknadsföring banner

Beslutet för Victoriadagen – där har kungafamiljen inget att säga till om

29 jun, 2023 
Kronprinsessan Victoria och drottning Silvia
Victoriadagarna och Victoriakonserten närmar sig.
Nu berättar SVT om beslutet för dagen där hovet inte har något att säga till om.
”Det är en fråga för SVT”, skriver hovet i ett mejl till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Martin Melins relation till kungafamiljen: ”Drömmänniskor”Brand logo
Martin Melins relation till kungafamiljen: ”Drömmänniskor”

Inom några veckor vankas det firande för kronprinsessan Victoria som fyller 46 år. I samband med födelsedagen arrangeras som alltid Victoriadagarna på Öland. På självaste födelsedagen är det dags för höjdpunkten Victoriakonserten som sänds i SVT.

Yvette Hermundstad om att leda Victoriakonserten 2023

För femte gången är det SVT-profilen Yvette Hermundstad, 51, som leder Victoriakonserten från Borgholm. Hon har tidigare berättat för Hänt om lyckan över att få ta sig an uppdraget ännu en gång.

– Det är en ära och väldigt kul att återigen, för en femte gång, få förtroendet att leda firandet av Kronprinsessan Victoria den 14 juli. En fin tradition på en vacker plats med över tusen gäster i slottsruinen i år. Jag ser fram emot att avnjuta konserten tillsammans med de närvarande på Borggården och med den stora trogna tv-publiken, sa då Yvette till Hänt.

Beslutet för Victoriakonserten – där har hovet inget att säga till om

Men vem är det egentligen som bestämt att det är just Yvette som ska få leda konserten även i år? Kan det möjligtvis vara ett önskemål från kronprinsessans sida?

Annons

”Det är en fråga för SVT och arrangören av Victoriakonserten, inte Kungl. Hovstaterna”, skriver hovet i ett mejl till Hänt.

Det visar sig att hovet inte alls har med beslutet att göra utan att valet av programledare för kronprinsessans stora dag görs av SVT.

”Frågan har ställts via producerande bolaget Leroy Media och beslutet är taget i samråd med SVT. Yvette är en erfaren och mycket uppskattad programledare och vi är glada att hon tackat ja till uppdraget ännu ett år”, skriver Clara Mannheimer, exekutiv producent, i ett mail till Hänt.

FOTO: TT

Annons