LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Influencer ifrågasätter Camilla Läckbergs val för barnen – inför alla

22 jul, 2023 
Johanna Talamo
Läckberg
Camilla Läckberg och Simon Sköld lever familjeliv tillsammans med fyra barn. Nyligen delade Camilla med sig av sin syn på barnuppfostran i samband med en flygresa. Nu ifrågasätts hon av influencern och trebarnsmamman Ulrika Forsberg:
”Jättekonstig syn”, skriver hon på Instagram.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Camilla Läckberg splittras med sonen: ”Osentimental”Brand logo
Camilla Läckberg splittras med sonen: ”Osentimental”

Deckardrottningen Camilla Läckberg, 48, lever tillsammans med maken och den tidigare MMA-boxaren Simon Sköld, 38. Tillsammans har de dottern Polly, 7, men Camilla har även barnen Charlie, Meja och Wille sen tidigare.

Camilla Läckberg inlägg väckte starka reaktioner

Camilla Läckberg delade nyligen med sig av sin syn på barnuppfostran i ett inlägg på sin Instagram.

Hon förklarade då att hon låter barnen åka ekonomiklass medans hon och maken åker business när de ska flyga någonstans. Anledningen menar Camilla är att lära barnen värdet i pengar.

”Inser naturligtvis att jag kanske sticker handen i ett getingbo nu. Men jag är ärligt nyfiken på diskussionen. När vi nu (och annars) flyger åker jag och Simon sköld i business och barnen åker tillsammans i ekonomi. (Flyger jag/vi själv med ett barn får de naturligtvis inte sitta själv i ekonomi, då flyger de med mig/oss i business.) Men är de tillsammans får de flyga ekonomi tillsammans. För mig handlar det om att lära mina barn pengars värde.”, skrev Camilla.

Annons

Hon fortsatte med att förklara att hon tror att detta sporrar barnen och ger dem en starkare drivkraft till att tjäna sina egna pengar, hon frågar även vad hennes följares syn på detta är.

”Ser det som en gåva till dem att få en egen drivkraft. De får sommarjobba, har fått en högst modest veckopeng, får tid och kärlek men inte massa dyra prylar. (Vi har en regel dock att vill de ha ngt lite dyrare får de spara ihop första halvan själva, så skjuter vi till andra halvan.) Och får noll sura miner från barnen för ngt av detta. Jag vill de ska få uppleva stoltheten i att själv åstadkomma något och skapa sina egna förutsättningar. Inte servera dem allt på silverfat. Men ja. Fattar jag kommer få åsikter från båda ändarna av spektrat på detta. Och jag är uppriktigt nyfiken - hur skulle ni resonera i min sits?”, skrev hon då.

Inlägget – som har fått nästan 4000 kommentarer visar följarnas delade åsikter. Reaktioner var en blandad skara av hyllningar och kritik.

Annons

Vissa menade på att det var ett bra tänk för att lära barnen ekonomiskt tänk medan andra ansåg att det var motsägelsefullt då Camilla Läckberg och Simon Sköld åkte förstaklass.

”Att lära barn pengars värde handlar väl inte om att ni ska åka lyxigt och barnen i ekonomiklass? Det är ett av de konstigaste inläggen jag läst på länge. Så nej, jag håller absolut inte med om resonemanget”, skriver en följare.

”Helt rätt! Viktig poäng för att de skall klara sig själva när de blir vuxna”, påpekar en annan.

Camilla Läckberg blir ifrågasatt av influencern – orden inför alla

Synen på barnuppfostran kommer att vara delad i många sammanhang och en annan som inte håller med om Camilla Läckbergs tillvägagångssätt är realityprofilen och influencern Ulrika Forsberg.

Annons

Ulrika Forsberg medverkade i Paradise Hotel 2014 och har därefter blivit mamma till tre barn. På sin Instagram delar hon med sig av familjelivet. I en Instagram-story ifrågasätter hon Camilla Läckberg och undrar hur hennes följare resonerar kring detta.

”Blev helt chockad av Camilla Läckbergs inlägg om hur dom flyger när dom ska ha familjeresa. Har ni sett? Tankar om de?, skriver hon.

Ulrika Forsberg lägger senare upp en ny Instagram-story där hon utvecklar sina tankar gällande barnuppfostran och menar på att man borde vara nära sina barn om det skulle hända något på planet.

Ulrika med söner.

”Tror alla svar å alla kommentarer på hennes bild säger en hel del! Å jag e glad att 99% av er alla har en sunt tänk. Dvs. Åk tillsammans med era barn! Hur duktiga barn man än har så har man ingen aning om vad som kan hända på ett flyg å därför sitter man bredvid sina barn och inte tsm med sin man i business medans barnen åker själva i ekonomi ”för att dom inte blivit stora nog att tjäna så mycket pengar än.” skriver hon och fortsätter:

”NÄ man åker isf ekonomi själv med sina barn, de är liksom de ansvar man har som förälder.. Jättekonstig syn av Läckberg å ja fick en helt annan ”översittaraktig” syn av henne...tyvärr”

Hänt har sökt Ulrika Forsberg och Camilla Läckberg.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons