Ilskan mot Filip och Fredrik efter grova missen i sändning: ”Helt osmakligt”

Filip Hammar och Fredrik Wikingsson Breaking news
I Breaking news på Kanal 5 med Filip Hammar och Fredrik Wikingsson visade de i onsdagens sändning upp en bild på två barn bakifrån i samma veva som de gestaltade ”saker som är SD”. Nu rasar mamman till barnet på bilden mot produktionsbolaget, som använde bilderna utan tillåtelse.
Annons

Nöjesprogrammet Breaking news med Filip Hammar, 43, och Fredrik Wikingsson, 44, gjorde ett segment kallat ”Saker som är SD utan att man tänker på det” i onsdagens sändning, där programledarna lyfte exempel på saker som kan ge en känsla av att människor röstar på Sverigedemokraterna, enligt de själva.

Annons

I sändningen visade de upp en bild på två barn som står bredvid en glassbil, med ryggarna mot kameran.

– Skicka ut föräldrarna för fan. Då börjar folk tycka att det här är gulligt och sedan kommer Sverigedemokraterna att vinna valet. Varje gång du står här med dina barn och någon ser det så kommer den att rösta på Sverigedemokraterna, kanske, säger Filip Hammar när bilden visas upp.

Fredrik Wikingsson håller inte med sin kollega och säger i stället att det är det dummaste han hört.

Annons

– Fina blonda barn och så tänker man: ”åh, hoppas de där inte våldtas”. Nu tycker du jag gick för långt, så är det ibland, fortsätter Filip Hammar i programmet.

Men bilden visade sig tillhöra Jessica Lagergren, 32, som är mamma till Elsa, 3, som visas i bilden, och hon har inte tillåtit produktionsbolaget att använda hennes bild. I bilden syns även hennes systerdotter Alice, 4. På sin blogg rasar Jessica nu mot produktionsbolaget.

”Jag är så jävla arg”, skriver hon och fortsätter:

”Det vidrigaste av allt i inslaget är att Filip pekar på Alice och Elsa och säger “hoppas dom där inte våldtas och så vidare.”

Hon har kontaktat produktionsbolaget för att få en förklaring på hur det kunde gå till såhär, och kräver en ursäkt.

Annons

– Främst vill jag ha en ursäkt. När han kopplar ihop det med våldtäkt på barn så känns det bara helt osmakligt. Och som mamma till en dotter så är det ändå någonting man måste gå runt och behöver vara orolig för, säger hon till Expressen.

Tidningen har även kontaktat kanalen för att få deras sida av situationen.

– Vi har kontakt med redaktionen om det här och de beklagar det här misstaget och det obehag som det har väckt. Rutinerna brast och beslutet fattades för snabbt. De ska se till att det inte händer igen, säger Therese Lindström är pressansvarig för programmet.

Foto: IBL

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…