Ilskan mot Anders Övfergård i Robinson:”Barbarisk”

Robinson
I kvällens Robinson får lag syd plundra lag nord och ta vad de vill.
Känslorna blir många och flera blir både arga och väldigt ledsna.
Nu ryter deltagarna ifrån mot momentet i programmet – och mot Anders Övfergårds agerande.
– Hade det vart i verkliga livet, så hade man ju haft en fysisk fight och slagits för överlevnad, säger Pia Åkerman till Hänt.
Annons

Robinson är i fullgång på TV4 med Anders Öfvergård i spetsen. En grupp äventyrslystna deltagare reser till en av Fijis paradisöar – men en lugn solsemester kan de glömma. Endast iförda kläderna de bär på kroppen och med en enda personlig sak hemifrån börjar kampen för överlevnad så fort deltagarna kliver i land på stranden.

Annons

Under onsdagens avsnitt trappas spänningen upp ytterligare när en plundring ska äga rum, men det blir inte riktigt som deltagarna tänkt sig. Trots hårda ord och många tårar visar två av deltagarna stora förmågor i att hjälpa de andra både känslomässigt och i jakten på mat.

Lag syd har vunnit att få plundra lag nord i 60 sekunder. De får ta vad de vill, så länge de kan bära det själva. Det blir Mattias Pettersson och Cruise Ferreira som ska sköta plundringen och lag syd berättar i programmet hur tankarna gick innan plundringen började.

Annons

– Jag fick en klump i magen, säger Pia Åkerman.

Men Mattias och Cruise tar enbart mat. I programmet förklarar de hur de tänkte.

– Vi tog bara mat. Vi tycker att de har de tungt ändå och vi behöver mat, så det var det enda vi tog, säger han.

Anders tar lagets gåvor

När plundringen är gjord får Cruise och Mattias en utskällning av programledaren Anders.

– Det var den lamaste plundringen jag sett i hela mitt liv, säger han i programmet.

Annons

Lag syd har även tagit med gåvor till lag nord, som har det lite sämre än vad dem har. Det är en wokpanna och en fiskelina – men Anders låter dem inte ge bort gåvorna utan tar hand om dem själv.

– Uppenbarligen behöver ni ej wokpannan och fiskelinan så de tar jag med mig hem, säger han i programmet.

Deltagarnas ilska mot plundringen

När Hänt kontaktar några av deltagarna berättar de hur de kände då. De flesta riktar skarp kritik mot momentet – då de menar på att de knappt hade någon mat alls.

– Om jag ska va ärlig så kände jag mig helt tom. Dels på grund av att vi i det här skedet har delat på enbart en kokosnöt per dag i åtta dygn. Utöver detta så har vi det tufft i tävlingarna. Men jag är en tävlingsmänniska och jag fortsatte kriga för min överlevnad. Tyvärr känner jag inte att en del i laget har samma tävlingsvilja som mig, säger Jonas Carlsson från lag nord.

Även Pia Åkerman berättar sin syn på momentet.

Annons

– Det kändes verkligen för jävligt att lag syd ska komma och plundra oss som inte har ett enda dugg. Vi har inget kokkärl och vi har ingen mat. Vi har funnit lite kassavarötter men har inget att koka dem i. Dom behöver kokas i två timmar. Så vi har ingenting. Det enda vi har funnit i matväg är ett sockerrör, säger hon och fortsätter:

– Man känner sig väldigt hjälplös och sorgsen. Hade det vart i verkliga livet, så hade man ju haft en fysisk fight och slagits för överlevnad. Men här var det bara att finna sig i reglernas gång. Det känns för jävligt. Vi ligger i underläge i allting hittills i vårat lag, säger hon.

Känga mot Anders

Nina Ekstrand är upprörd över programledarens agerande, då han valde att ta gåvorna.

– Anders är helt barbarisk och skoningslös som först vill att vi ska plundra deras redan fattiga läger, än mer när han brutalt snor vår wokpanna som var avsedd för lag nord, säger hon.

Kristove Sanchez Rueda väljer att istället hylla lag nord som tänkte ge dem gåvor.

Annons

– Jag valde att fokusera på den fina gest som lag syd levererade. Det var helt underbar känsla av medmänsklighet där och då i den stunden. Så vacker gest av dem. Att få känna att de brydde sig om oss, för att de visste vi hade det riktigt tufft var väldigt vackert att få uppleva, säger han.

FOTO: TV4

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Annons
Laddar nästa artikel…