Idol-vinnaren Erik Grönwall drabbades av leukemi – nu är han frisk

Erik Grönwall

Artisten Erik Grönwall drabbades av cancer tidigare i år.
Nu berättar artisten att han är fri från sjukdomen.
”Vet inte var jag ska börja”, skriver han på Instagram.

Erik Grönwall, 33, vann Idol år 2009 och har sedan dess haft en strålande karriär inom musikbranschen. Han var frontman i rockbandet Heat i tio år, fram till 2020.

I april gick Erik ut med det tråkiga beskedet att han drabbats av cancer, närmre bestämt akut lymfatisk leukemi. I flera månader har han tillbringat mycket tid på sjukhuset – och nu har det äntligen vänt. Nu meddelar artisten nämligen att han är frisk från cancern, som det ser ut just nu.

Exklusivt
LIVSÖDE Så lever Unga föräldrar-Pontus idag

Erik Grönwall drabbades av akut lymfatisk leukemi

Erik fick det tunga sjukdomsbeskedet en månad innan han gick ut och berättade om det på Instagram. Innan dess var han frisk och full av energi.

”Då dök det upp från ingenstans. Jag började känna mig utmattad, jag hade ingen energi att utföra de enklaste uppgifterna och det var som om jag hade sprungit ett maraton när jag bara gick med min hund i fem minuter. Något stämde inte”, skrev han då följt av:

”Så jag tog några blodprover och ... spola framåt ... det är nu den tredje veckan med behandling mot akut lymfatisk leukemi (ALL).”

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Erik Grönwalls glädjebesked – är frisk från cancern: ”Lättnad”

Sedan det första inlägget om cancern har han låtit följarna och fansen få ta del av hans resa – och nu kommer Erik äntligen med ett glädjebesked. Han är frisk från cancern för nu.

”JUST NU: 100% friska celler i min kropp. Ingen cancer upptäckt. Vet inte var jag ska börja för att uttrycka den tacksamhet och lättnad jag känner. Så det måste delas upp i separata inlägg. Men för nu: FUUUUUUUUUUCK YEEEEEEEEES !!! Firar med alkoholfritt öl och godis ikväll”

Han stöttas av flera i kommentarerna, bland andra Laila Bagge som skriver: ”Jaaaaaa så härligt att höra skålar för dig ikväll”

Andra fans och följare uttrycker även sin glädje för Erik.

”Åh så underbara nyheter! Tack gode! Skålar i alkoholfritt för dig och dina kära!”, hälsar en.

Grattis, så härligt att höra”, skriver en annan.

LÄS OCKSÅ: Så mycket pengar tjänar Pernilla Wahlgrens pojkvän Christian Bauer

LÄS OCKSÅ: Claes ”Clabbe” af Geijerstam försvann efter Idol – så lever han idag

FOTO: Björn Lindahl/Aftonbladet/TT / Eero Hannukainen/TT

Senaste nytt