Claes ”Clabbe” af Geijerstam försvann efter Idol – så lever han idag

Claes af Geijerstam

Under de tre första säsongerna av tittarsuccén Idol satt dj:n och musikern Claes af Geijerstam i juryn.
Men sedan dess har han inte synts till speciellt mycket.
Vad gör ”Clabbe” idag? Hänt reder ut!

Claes ”Clabbe” af Geijerstam föddes den 6 februari 1946 i Norrköping. Han är en svensk musiker, dj, kompositör och radiopratare. Han kanske är mest känd för sin medverkan i Idol-juryn under programmets första tre säsonger, åren 2004-2006.

Gör vardagen lite enklare och mycket godare med upp till 925 kr rabatt på fyra kassar från HelloFresh! Använd koden HANT925

Claes af Geijerstams karriär

I år fyllde Clabbe 75 år och han har hunnit med en hel del i sin långa karriär. Han slog igenom som låtskrivare och gitarrist i bandet Ola and the Janglers 1965 och blev då en av Sveriges hetaste popartister. Låten Let's dance av popgruppen, som är introlåten till dansprogrammet med samma namn, blev den första låten av en helsvensk grupp att hamna på Billboard Hot 100.

SJUKDOM Lailas bakslag med 9-årige sonen Kit

Efter Clabbes superframgång med Ola and the Janglers började han turnera runt som dj med Clabbes Super Flying Disco Show. Han fick därefter äran att vara ljudtekniker åt popgruppen Abba. I en intervju med Aftonbladet från i år berättade Clabbe om tiden då han jobbade med Abba.

– Jag intresserade mig mer och mer för tekniken och lärde mig en del så när det var dags för Abba att turnera första gången 1974 så stack vi ut i Europa i två Mercabussar. Sedan har jag gjort alla deras 210 spelningar, inklusive den legendariska Australien-turnén 1977. Vi avslutade i Budokan i Tokyo 1981, det var den sista spelningen.

Sedan dess har Clabbe gjort allt från radio till tv och ständigt varit på svenska folkets läppar. Och 2004 gjorde han återigen tv-debut då han var med i första uppsättningen av Idol-juryn tillsammans med Peter Swartling, Kishti Tomita och Daniel Breitholtz.

Claes af Geijerstam liv idag

Clabbe lever tillsammans med sin 26 år yngre fru Nina sedan 13 år tillbaka samt sina två bonusbarn Jimmie och Isabelle. Han har inte några egna barn med i intervjun med Aftonbladet berättade han att har engagerat sig mycket i sina bonusbarn.

Än idag turnerar Clabbe som dj och spelar musik flera gånger i veckan!

LÄS OCKSÅ: 5 saker du vill veta om Amena Alsameai i Idol 2021 – juryns sagoväsen

LÄS OCKSÅ: Kishti Tomitas familjesorg bakom kulisserna i Idol

FOTO: Youtube, Anders Wiklund/TT

Senaste nytt