Rosanna Kumerles ilska mot juryn efter hårda domen i Idol 2021

ROSANNA I IDOL
Exklusivt

Rosanna Kumerle sökte till Idol i Malmö och sjöng oerhört bra – något som juryn snabbt konstaterade. Trots det gick hon inte vidare.
Nu rasar TV4-tittarna mot beslutet och i en intervju med Hänt berättar Rosanna om sitt missnöje.
– Det kändes som att de gick på något annat än min sångröst, säger hon till Hänt.

Idol 2021 är igång och vi är mitt uppe i auditions-stadiet där juryn besöker olika städer för att höra folk sjunga. Hittills har flera bra sångare gått vidare till Kvalveckan och fler ska det bli.

I veckan befinner sig juryn i Malmö för att lyssna på talanger. En av de som sökte var Rosanna Kumerle, som enligt juryn sjöng bra, men fick kritik för att hon inte hade känslan – något som upprört flera Idol-tittare. Nu berättar Rosanna om känslorna efter programmet.

Exklusivt
PÅHOPP Malin Stenbäcks tårar i kulisserna

Rosanna gick inte vidare – tittarna rasar mot beslutet: ”Orättvist”

Rosanna sjöng den storslagna låten This is a man's world och därefter kom juryns dom.

ANNONS: Gör vardagen lite enklare och mycket godare med upp till 925 kr rabatt på fyra kassar från HelloFresh! Använd koden HANT925

– Jag känner inte att du levererar vad den här låten handlar om, säger jurymedlemmen Kishti Tomita.

Samtliga i juryn var eniga att hon inte skulle gå vidare, och detta har fått TV4-tittarna att fullkomligt rasa i sociala medier. På Facebook har varje inlägg kommentarer om att Rosanna borde ha gått vidare.

Idol är antagligen uppgjort rakt igenom. Det är nog redan förbestämt vilka som ska gå vidare och inte - därför kom nog inte Rosanna med trots hennes fantastiska röst och artistiska utseende Då kvittar det hur bra man är, antar jag..”, skriver en person i en kommentar.

Det är både orättvist och diskriminering när man ger alla andra en chans men inte Rosanna”, hälsar en annan.

Rosanna Kumerle om att inte gå vidare: ”De hade inga underlag”

När Hänt når Rosanna berättar hon om sina känslor.

– Det kändes som att de gick på något annat än min sångröst, vad vet jag inte tyvärr. Eller som att de redan hade bestämt sig innan jag ens klev in i auditionrummet. Jag blev förvånad då jag verkligen trodde Idol var en sångtävling som handlade om ens röstkapacitet och artisteri. Men jag är lika glad ändå.

Förstod du juryns resonemang att du inte fick gå vidare?

Nej det gjorde jag inte, de hade inga underlag enligt mig till varför jag inte gick vidare, eftersom de sa att jag sjöng bra och det är väl det Idol ska handla om? De sa att det var fel låtval men lät mig ändå inte sjunga något annat och hade bestämt sig att det var ett blankt nej.

Rosanna har sett tittarnas kritik om att hon inte gick vidare och är glad att flera är på hennes sida.

– Jag blir verkligen så glad att det är fler än jag som tycker att jag blev orättvist behandlad. Det känns så mycket bättre när jag ser hur många som står på min sida och tycker juryn har bedömt fel och gått på fel saker, säger Rosanna Kumerle och fortsätter:

– Det kändes faktiskt väldigt bra när jag såg mig själv i programmet då jag är jättenöjd med mitt framträdande. Vet inte vad de hade velat att jag skulle göra annorlunda eftersom jag inte ens fick sjunga någon annan låt.

När Hänt når TV4 meddelar de att Rosanna är välkommen att söka igen och att det kan vara en besvikelse att inte gå vidare.

– Det kan vara en besvikelse när någon deltagare man gillar inte går vidare, men det är juryn som avgör det och man är alltid välkommen att söka igen, hälsar Malin Knave exekutiv producent.

LÄS OCKSÅ: Så är Lana i Idol släkt med Shada-Helin Sulhav och Bachelor-Shilera

LÄS OCKSÅ: Därför känner du igen Jolin Sikström i Bachelor 2021

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!