Idol-Ola Svensson släpper ny musik under artistnamnet Brother Leo

Idol-Ola Svensson

Idol-Ola Svensson går numera under artistnamnet Brother Leo i musikvärlden.
Nyligen släppte han singeln People – och är redo att komma tillbaka in i rampljuset.

Du är förmodligen bekant med smeknamnet Idol-Ola, Ola Svensson, som slog igenom i Idol 2005. Där charmade han juryn och hela svenska folket med sin sångröst. Efter Idol släppte han singel Natalie som sålde platina 2007 och lyckades hamna på topplistorna runt om i Europa.

Idol-Ola blev Brother Leo

Numera bor Ola i London och jobbar med det brittiska skivbolaget Columbia records. Under en lång tid hörde man knappt något från artisten, men under förra året avslöjade sitt nya artistnamn – Brother Leo. I samma veva släppte han singeln Hallelujah.

– Som många andra grubblar jag på existentiella frågor. Men jag skulle inte kalla mig religiös och namnet Brother Leo har ingen religiös koppling. Däremot föddes Hallelujah ur någon form av rop på hjälp. Nästan som en bön. Jag skrev den för fem år sedan och det tog nästan fyra och ett halvt år att få den klar. Jag tror att jag undermedvetet undvek låten. Den var helt enkelt förknippad med för mycket jobbiga minnen, säger Ola till TT.

Brother Leo har jobbat med några av de tyngsta producenterna och låtskrivarna i branschen. 2018 släppte han sin debutsingel Strangers On An Island som han gjorde tillsammans med den brittiske dj:n Fatboy slim och sedan dess har han släppt fler låtar som hyllats världen över, bland annat Sad child som han gjorde tillsammans med sångaren Sandro Cavazza.

BAKSLAGET Gunilla Persson och Erika stoppas helt

Brother Leo om sin nya singel People

För ett tag sedan släppte Ola Svensson singeln People och samtidigt släppte han en musikvideo till som premiärvisades på SVT PSL – Musiktips med Per Sinding-Larsen.

Brother Leo berättar om singeln och musikvideon.

People är en lek med perspektiv, en cynisk observation av oss människor och tiden vi lever i. Idén till videon var att lyfta in Jesus i 2000-talet. Han är en slocknande stjärna i en kändisbesatt värld.

Ola fortsätter:

– Jag inser att religion är ett djupt och personligt ämne för många människor och målet är inte att förlöjliga det. Detta är en observation av det mod framgång och ger oss ett recept på vad som anses vara ett lyckligt liv och vad som inte är det. Det är lätt att sugas med i att söka lycka på fel ställen där ute som låter dig byta perspektiv och se världen i ett helt annat ljus.

På Ola Svenssons Instagram är det tydligt att fansen älskar den nya låten och tillhörande musikvideo.

”Det är en sån rolig, genialisk och lite kaxig video. Längtar tills man får höra den live”, skriver en person.

”Vi är så tacksamma för din musik”, hälsar en annan.

Du kan se musikvideon till People här!

LÄS OCKSÅ: Så gick det sen för sågade och hånade Idol-deltagarna

LÄS OCKSÅ: Idol-Ola försvann – så lever han idag

FOTO: Claudio Bresciani/TT, Jessica Gow/TT

Senaste nytt