Idol-Mattias Nedermans kärlekslycka – familjeglädjen med flickvännen Zandra

Mattias Nederman med sambon Zandra och deras hund
Exklusivt

Med sin unika sångröst charmade Mattias Nederman sig hela vägen till en åttonde plats i Idol.
För Hänt berättar ”Idol-Mattias” nu om tiden efter programmet, om att bli igenkänd på stan, vänskapen med stridspiloten – och nya kärleken.
503 Service Unavailable

Mattias Nederman, 26, från Skurup tog sig med nöd och näppe vidare till topp 13 i Idol, och väl i huvudtävlingen blev det till slut en fin-fin åttonde plats – av tiotusentals sökande.

Det som utmärkte Mattias den gångna säsongen var hans sångröst. Hans stämma är en countertenor, något som jurymedlemmen, Kishti Tomita, menar är unikt.

Det har nu gått ett tag sedan Idol-resan tog slut där en fredagskväll i oktober. När Hänt får tag på ”Idol-Mattias”, så har han precis gått på rast.

Innan han klev in i Idol sade han upp sig som truckförare på en byggvarukedja. Men ganska snabbt efter att Idol-resan tog slut fick han komma tillbaka – men denna gång som försäljare.

– Jag var arbetslös i kanske en eller två veckor. Det är skitjobbigt att går från att ha en inkomst till att vara luspank när man kommer hem, säger han.

På tal då om att komma hem. Han berättar att han till en början hade lite svårt att greppa vilket äventyr han precis varit med om.

– Det kändes lite som: ”Hände det här verkligen?”.

Blir fortfarande igenkänd på stan

Kort efter hemkomsten började Mattias jobba på sina covers, och det det dröjde inte länge förrän han var klar med första covern.

Var det många som kände igen dig på stan?

– Det var extremt, vart jag än gick i Trelleborg, säger han och fortsätter:

– Det är fortfarande många som känner igen en, men det är inte många som vågar komma från och hälsa. Jag har rakat av mig mitt hår, så många kanske känner igen mig – men ändå inte, säger han.

Och med musiken går det bra, berättar Mattias.

– Tyckte det var så jäkla lägligt att ni hörde av er, för i mitten av augusti ska jag släppa min debutsingel. Det är en powerballad på engelska som heter Right here with me, som jag skrev i december. Den är från hjärtat och jag har skrivit och producerat den själv, säger han.

Årets första spelning inför – hör och häpna – publik gjordes på ett dop förra helgen, och Mattias berättar att han saknat att spela inför publik otroligt mycket.

– Det går inte att beskriva. Att inte få göra det man älskar är tortyr, rent ut sagt.

Var det premiärnerver?

– Nervös är man alltid, men det var faktiskt en skön nervositet. Inte som när jag gjorde min första audition till Idol, då var jag så nervös att jag inte visste vart jag skulle ta vägen.

Mattias om vänskapen med Niklas Hultberg

Under programmets gång fann Mattias och Niklas ”Stridspiloten” Hultberg varandra, och Mattias berättar att de fortfarande umgås.

– Vi har träffats några gånger nu. Senast var för ett par dagar sedan. Vi var hemma hos Niklas pappa och grillade och jammade lite.

Brukar ni prata gamla Idol-minnen?

– Det är klart. Och det kanske kommer en liten cover tillsammans.

Mattias om kärleken: ”Visste inte vem jag var”

Under Idol-resan var Mattias singel – något han inte är längre.

Mattias och sambon Zandra har skaffat en hund tillsammans.

Mattias har blivit hundägare efter sin Idol-resa.

Mattias Nederman och flickvännen Zandra

Mattias tillsammans med flickvännen Zandra och familjens lilla nytillskott.

– Nu är jag sambo här i Helsingborg, och det är därför som jag bor här, för jag flyttade hem till henne. Sedan har vi skaffat en liten hund, och hon är världens sötaste.

Mattias berättar att han och sambon Zandra träffades i november. Alltså när Idol-resan var över för hans del.

Visste hon vem du var innan ni träffades?

– Hon såg bitar av programmet, men inte i sin helhet. Jag hoppades på att träffa någon som inte kände igen mig bara för programmet, och det gjorde jag. Hon visste inte vem jag var.

Det låter som att det går väldigt bra för Mattias just nu?

– Det gör ju, det. Just nu jobbar jag på Byggmax, där jag trivs jättebra. Musiken är på god väg, jag har en sambo och vi har en jättefin hund och på fredag ska vi flytta till en helt ny lägenhet. Så det går bra och jag mår jättebra just nu, säger han.

LÄS OCKSÅ:

LÄS OCKSÅ:

FOTO: Privat, TT