LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Nya Ica-Stig avslöjad – Björn Kjellman tar över enligt tittarnas fynd

25 jan, 2021 
Björn Kjellman och Loa Falkman
Foto: TT/Ica/Youtube
Under måndagen släpptes de första bilderna på nya Ica-Stig.
Det svenska folket tror sig nu ha knäckt gåtan – det är Björn Kjellman som är företagets nya ansikte utåt.
Annons
Efter spekulationerna – här är första bilderna på nya ICA-StigBrand logo
Efter spekulationerna – här är första bilderna på nya ICA-Stig

En ny vecka innebär en ny Ica-reklamfilm. Efter flera veckors spekulerande fick tv-tittarna tillslut en första glimt av vem det blir som tag över rollen som Ica-Stig efter Loa Falkmans, 73, avhopp.

Det var i december som Loa meddelade att han bestämt sig för att ta av sig Ica-kavajen, detta efter att haft rollen i sex års tid.

– Jag har hållit på med det här i sex år och jag känner kanske att det är dags att lämna över den här kavajen. Ut med det gamla, in med det nya skulle man kanske kunna säga, sa Loa i reklamfilmen där det framkommer att han ska sluta.

Björn Kjellman tar över enligt tittarnas spaningar

Innan Loa var det Hans Mosesson, 76, som hade rollen. Han spelade Ica-handlaren i hela 13 år men nu inför det 20:e året av reklamfilmen väntas en ny person ta över. I de senaste reklamfilmerna har det delats ledtrådar och den observanta tittaren har kunnat lägga ihop ett plus ett.

Annons

I den senaste reklamfilmen som nu är släppt syns nya Ica-Stig gå runt i butiken. Tyvärr är hans ansikte dolt men med nya ledtrådar och bilder på kropp, gång och hårfäste tror nu det svenska folket vara relativt säkra på vem mannen är – nämligen Björn Kjellman, 57.

”Det är Björn källman! En bild på ”Adam och Eva” på disken. London - har läst in Paddington. Fängelsejacka - ”Vägen ut”. Musikaler på Göta Lejon. Är väl bara ett par ledtrådar”, skriver en person på Facebook.

”Björn Kjellman utan tvekan. Kolla på hans högeröra 24 sekunder in i klippet. Boom!”, skriver en annan.

”Ändrar mig till Björn Kjellman; längden stämmer bättre”, skriver en tredje.

Ica:s svar efter spekulationerna

Frågan kring vem som tar över Ica-Stig har även blivit en betting-satsning. Spelen på Björn Kjellman har nu rusat i höjden och han är under måndagen tvåa på Bettssons lista.

Ica vill däremot inte kommentera spekulationerna.

”Vi kommenterar som sagt inte rykten och spekulationer, Loa Falkmans ersättare kommer att presenteras den 31 januari kl 21.15 på TV4. Håll utkik efter ledtrådar i våra filmer och i utomhusreklamen”, skriver Jenny Gerdes, pressansvarig på Ica.

Hänt har sökt Björn Kjellman för en kommentar.

Annons