LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Ibrahim, 17, hotas av utvisning – hans sång får alla att gråta

18 mar, 2017 
AvLinda-Marie Nilsson
17-årige Ibrahim Nasrulleyev har bara varit i Sverige ett år, men har redan lärt sig flytande svenska – trots att han inte vet om han får stanna i Sverige. När han sjunger "Stad i ljus" i "Talang" brister det både för juryn, programledarna och publiken.
Annons

Det var mer än en tår som föll i kvällens ”Talang”. När deltagaren Ibrahim Nasrulleyev, 17, uppträdde med Tommy Körbergs låt ”Stad i ljus” kunde varken juryn, publiken eller programledarna Pär Lernström, 36, och Kristina “Keyyo” Petrushina, 20, hålla tillbaka tårarna. Ibrahim kom till Sverige för mindre än ett år sedan och hamnade i Boden i Norrbotten. Sedan dess har han jobbat hårt för att lära sig svenska, trots att han inte vet om han får stanna i Sverige.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag kom till Sverige för ett år sedan, med min mamma och storasyster. Det är väldigt nervös att inte veta om jag ska stanna i Sverige eller inte. Det skulle betyda jättemycket att få stanna, det är liv eller död för oss. Under året har jag fått negativt besked. Men jag drömmer om att i framtiden få stanna i Sverige, säger han i programmet.

När Ibrahim så sjunger “Stad i ljus” brister det för alla. I kulisserna gråter hans mamma och storasyster och framför scenen brister också hela juryn, bestående av Kakan Hermansson, 35, Alexander Bard, 56, LaGaylia Frazer, 56, och David Batra, 44, ut i tårar.

Annons

– Det är inte du som ska be om att få stanna i Sverige, det är vi som ska be om att få behålla dig. En 17 årig kille med din talang, som varit i Sverige i ett år och lagt ner så otroligt mycket jobb på att lära sig svenska språket så bra och sjunga det här för oss… Det är något fundamentalt fel med att du fått negativa besked gång på gång. Från djupet av mitt hjärta, du är en lysande talang, säger Alexander Bard med ögonen fulla av tårar.

Tårarna forsade i “Talang”. Foto: TV4

Också Kakan Hermansson har svårt att hålla tillbaka känslorna och tvingas ta av sig glasögonen för att torka bort tårarna.

– Jag vet inte vad jag ska säga, jag känner mig så futtig i världen när du står där. Du delar med dig av så mycket. Du är värd allting i hela världen, du är så fantastisk, säger hon.

Annons

LaGaylia Frazer kan knappt prata, utan storgråter vid jurybordet, och hyllar Ibrahim för hans sång.

– Jag förstår inte så bra svenska, men jag behöver inte förstå svenska när jag hör dig sjunga. Det är så vackert, säger hon.

Ibrahim Nasrulleyev fick också ett gyllene kryss av Kakan, vilket gör att han inte bara går vidare, utan skickas direkt till semifinal. Efter uppträdandet var han mållös och rörd.

– Jag tackar er alla för att ni gjorde så för mig, tack så jättemycket, säger han i programmet.

Foto: TV4

Annons