Så mycket tjänar David Batra: "Det är smutsigt att prata om"

David Batra brukade tycka att det var "smutsigt" att som känd person prata om vilka företagsgig man gör – men nu avslöjar han allt om vad han tjänar.

David Batra, 44, är en av Sveriges mest populära komiker. Han medverkar ständigt i humorpaneler som “Parlamentet” och har satt upp flera stand up-shower. Men det är inte bara där som pengarna rasslar in. I intervjupodcasten “Tankar med“, som drivs av Daniel Redgert, berättar David Batra nu om företagsgigen han gör och hur mycket han egentligen tjänar på dem.

– Jag företagsgiggar inte så mycket, men i perioder gör jag det. Under våren nu så gör jag kanske ett gig i månaden. Det är väldigt olika vad jag tar, jag gör allt från ideella grejer och studentföreningar till företagsgig där jag får 80 000-100 000 kronor, säger han i intervjun.

LÄS MER: David Batra om äktenskapet med partiledaren: “Min elefant”

David Batra, som är gift med Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra, 46, menar att han tidigare känt att det varit lite “smutsigt” att prata om företagsgig, det vill säga, att få betalt för att komma och underhålla hos ett specifikt företag.

– För längesen var det smutsigt att prata om det. Man snackade inte om företagsgigen, trots att alla uppträdde på typ bilfirmornas jubileum. Vi måste ju också betala hyran och åka på semester. Men det var lite hemligt och fult att prata om, säger han i podcasten och fortsätter:

– Där har det skett en stor förändring, det är inte smutsigt att prata om det längre. Men samtidigt så skryter man kanske inte om att man gör företagsgig heller, det är lite osexigt att prata om.

LÄS MER: David Batra och Anna Kinberg Batras kamp för att bli föräldrar

Foto: IBL

SENASTE NYTT!