David Batra om äktenskapet med partiledaren: Min elefant

David Batra har ny humorshow om han och hans fru – Moderaternas partiledare, Anna Kinberg Batra. Föreställningen har han döpt till "Elefanten i rummet - han som är gift med henne".

Komikern David Batra, 44, har varit gift med Anna Kinberg Batra, 46, i 15 år. Deras vardag har förändrats avsevärt sedan Fredrik Reinfeldt, 51, hoppade av 2014 och hon tog över som Moderaternas partiledare. Därför har David skrivit en ny humorshow om deras liv. Föreställningen har han döpt till “Elefanten i rummet – han som är gift med henne”. I Aftonbladet förklarar han:

– Alla har sina elefanter på något sätt och min fru blir ju min då. Det är väl i och för sig lite dålig stil att kalla sin fru för elefant kanske. Men jag är ju indier så jag har ett väldigt kärleksfullt förhållande till elefanter.

Idén till namnet fick han redan 2014 då kollegan Robin Paulsson, 33, under en turné sa att Batra måste påpeka det faktum att Anna var hans fru. Något Batra gjorde och upplevde som förlösande.

För faktum är att en del märkliga saker kommer på köpet om man är gift med en partiledare. Som att SÄPO är med och hämtar och lämnar på dagis. Semestrarna är inte heller som tidigare:

– Är man på en badstrand och man kommer hela familjen och Säpovakter, då syns man väldigt mycket på glasserveringen. Det är en vanesak men fortfarande lite lätt besvärande, förklarar David.

I Expressen lovar David fortsätta skämta om politik fast frugan får sig en smocka då och då:

– Jag tycker inte det är känsligt att skämta om henne eller om Moderaterna eller något parti. Jag ser det som min roll att skämta, skriva om och häckla makten. Det är mitt jobb. Sedan råkar jag vara gift med en partiledare men det är inget jag slutar med för det. Jag attackerar åt alla håll.

LÄS OCKSÅ: Svenska komikern fortsätter ta hela USA med storm

Foto: IBL

SENASTE NYTT!