TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Huset där karaktären William i Exit bor är till salu – så mycket kostar det

28 apr, 2021 
AvLovisa Ström
Huset i Exit till salu
Huset där karaktären William Bergvik bor i Exit är till salu. Läs här för att se vad prislappen är!
Annons
7 svenska kändisars otippade jobb - innan de blev kändaBrand logo
7 svenska kändisars otippade jobb - innan de blev kända

Två år har gått sedan den norska dramaserien Exit hade premiär på NRK Play och tog hela norden med storm. Bara en månad efter premiären hade serien setts över en miljon gånger och reaktionerna över landet var starka. Aldrig har en serie skapat så mycket publicitet i tv, radio och tidningar i Norge och även i Sverige blev serien snabbt en succé och snackis.

I Exit får tittarna ta del av en hel del lyxiga miljöer med bland annat fina bilar och stora hus, och ett hus man ofta befinner sig i är villan där karaktären William Bergvik bor. Nu ligger huset ute för försäljning med en mycket dyr prislapp.

Exit är baserad på verkliga händelser

Serien handlar om de fyra finansmännen Adam, William, Henrik och Jeppe och deras liv som till stor del består av droger, prostitution, pengar och det ständiga sökandet efter kickar.

Det som har chockat många är att serien är baserad på verkliga händelser och personer. Sanningen är nämligen att producenten Petter Testmann-Koch och regissören och manusförfattaren Øystein Karlsen pitchade hela serien till NRK med en tre timmar lång intervju med fyra rika kompisar från Oslos finansvärld.

Annons

I en intervju med Aftonbladet berättar skådespelaren Simon J Berger, som spelar Adam, hur mycket i serien som är verkliga händelser och hur mycket som är påhittat.

– Jag skulle tro att Exit är ungefär 50 procent deras historia, 20 procent andra som har berättat om finansvärlden – någon polis, någon kvinna som jobbar där, någon hustru – och så är det 30 procent fiktion, säger han.

Nu säljs lyxhuset i Exit – så mycket kostar det

I Williams lyxvilla får man ta del av hans kamp mot bland annat ensamheten och den psykiska ohälsan, och man får därför en känsla av att bostaden är väldigt mörk. Men så verkar det inte vara i verkliga livet. Tvärtom beskrivs egendomen som vacker, idyllisk och varm.

I verkligheten är det Tommy Gaustad, som leder produktionsföretaget Red Ant, som äger huset, och han har nu bestämt sig för att ge huset en ny ägare. Under dagen har det nämligen kommit ut att lyxvillan ligger ute till försäljning, och prislappen ligger på 24 miljoner norska kronor, vilket motsvarar ungefär samma summa i svenska kronor.

Huset är 240 kvadratmeter stort och byggdes 2018 och har fyra sovrum och dessutom egen strandrätt.

FOTO: ARNE SCHRAM/INVISO
FOTO: ARNE SCHRAM/INVISO
FOTO: ARNE SCHRAM/INVISO
Annons