LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Hollywood-stjärnorna avslöjar allt om sina galna hälsoknep

31 jan, 2019 
AvErika Svensson
Så får Hollywoodstjärnorna sina superkroppar
✔︎ Lever enbart på ägg-shakes
✔︎ Går tre mil om dagen
✔︎ Äter inget annat än godis och sötsaker
Ta del av Hollywood-stjärnornas extrema (och ibland helt vansinniga) träningsrutiner och hälsoknep.
Annons

De syns konstant i rampljuset på galorna, på tv-skärmarna och i reklamerna. Men vad ligger egentligen bakom den perfekta ytan? När det kommer till hälsoknep gör Hollywood-stjärnorna verkligen helt olika. En del går all-in på en viss kost medan andra enbart käkar… godis.

Tränar tillsammans

Nypensionerade Victoria’s secret-ängeln Adriana Lima, 37, kör en riktig skräckdiet när hon vill tajta till sin redan smala modellkropp. I nio dagar lever hon enbart på proteinshaker innehållande pulveriserade ägg. Men ännu värre blir det innan hon ska äntra VS-catwalken, då dricker hon inga vätskor alls för att få en så definierad kropp som möjligt.

Skådisen Jessica Biel, 36, har en kropp som kan göra vilken modell som helst grön av avund. Men så har hon också bästa motivationen i maken Justin Timberlake, 37. Stjärnparet brukar nämligen träna ihop när sonen Silas, 3, har somnat, och kör vad de kallar ”mamma-pappa-träning”. Mest innebär det styrketräning, situps och yoga.

Annons

– Jag älskar våra ”mamma-pappa-träningspass”. Det är underbart att ha en partner som delar ens intresse, säger hon i tidningen Self.

Jessica Biel
Jessica Biel. FOTO: IBL

Den smala kroppen till trots hävdar modellen Emily Ratajkowski, 27, att hon har svårt att hinna med träning– och praktiskt taget lever på sötsaker!

– Jag äter alltid bakelser till frukost. Jag är inget fan av chips och sådant, däremot skulle jag aldrig tacka nej till muffins, säger hon i Elle.

Hela världen suktar efter 37-åriga Beyoncés kurvor och slimma kropp, men den har inte kommit gratis. Förutom att leva på vegankost har Queen B avslöjat att hon följer den trendiga ”klock-dieten”. Vad innebär den? Jo, att man bara får äta mellan vissa klockslag, åtta timmar om dagen. Dygnets övriga 16 timmar fastar alltså Bey.

Adriana Lima
Adriana Lima. FOTO: IBL

Mixar olika träningsformer

49 jordsnurr och en tvillingfödsel stoppar inte Jennifer Lopez, 49, från att jobba sig till en superkropp och väldefinierade muskler.

Annons

– Jag gillar att prova nya saker, jag kör gärna en mix av löpning, viktlyft och dans. Det är viktigt att hela tiden förändra träningen så att din kropp aldrig vänjer sig, har J-Lo sagt.

Skådisen Brooke Ence, 29, visade upp sina imponerande muskler för omvärlden genom rollen som Penthiselea i filmerna Wonder woman och Justice league. Stjärnan har ihärdig tyngdlyftning att tacka sina trimmade armar för; hon kan lyfta så mycket som 112 kilo!

Inte vem som helst kan hänga efter Tom Cruise, men Rebecca Ferguson, 34, gjorde det Impossible när hon kom i superform inför storrollen i Mission impossible: Ghost protocol på endast sex veckor.

– Hon var tvungen att kunna slåss i tio minuter, och sedan gör om det gång på gång på gång, säger stjärnans tränare Sam Eastwood i tidningen Lifescript.

Det är svårt att tro att Victoria Silvstedt har passerat 44 när man ser hennes vältränade kropp. Men trots det hävdar hon att hon inte går på något strikt diet, utan frossar istället i efterrätt och vin!

Annons

– Jag äskar att äta. Jag måste ha efterrätt varje dag, speciellt choklad. Och vad vore en kväll utan ett glas vin? säger hon till sajten Victor de Monaco.

Går 30 kilometer varje dag

För att förbereda sig för årets modehändelse Victoria’s secret fashion show, går Kelly Gale, 23, från Göteborg tre mil – varje dag.

– Jag tränar två timmar per dag, sex dagar i veckan. Utöver det powerwalkar jag 30 kilometer varje dag, säger modellen i australiska Vogue.

Hur Kelly hittar tid till annat är för oss en gåta…

Hon är van att spela starka kvinnor på film, alltifrån i Män som hatar kvinnor till Prometheus. Favoritträningen är boxning och thaiboxning, men det är inte träningen, utan kosten som är extrem för Noomi Rapace, 39.

– Inget bröd, pasta, potatis, godis eller alkohol. Jag äter bara grönsaker och protein, säger hon i tidningen The Telegraph.

Malin Åkerman
Malin Åkerman. FOTO: IBL

Nygifta Billions-stjärnan Malin Åkerman, 40, har en kropp som kan göra vem som helst grön av avund, men det är inga galna dieter hon har att tacka.

Annons

– Jag måste äta en ordentlig frukost. Jag behöver energin, och det räddar mig från att fatta dåliga beslut när morgonhunger slår till. Oftast äter jag grön smoothie och ägg, säger hon till sajten Good Housekeeping.

För att få sin rippade Lara Croft-kropp tvingades Alicia Vikander, 30, jobba stenhårt på gymmet upp till sju dagar i veckan i sju månader och samtidigt gå på en strikt diet där inga fuskdagar var tillåtna.

– Vi gjorde allt. Lyfte vikter, styrketräning, maskinträning, squats och armhävningar. Det viktiga var att vi aldrig jobbade längre än en timme i sträck, säger stjärnans tränare Magnus Lydbäck till sajten Popsugar.

Alicia Vikander.
Alicia Vikander. FOTO: Christian Black /© Warner Bros.

I höstas visade Elsa Hosk, 30, upp sina välsvarvade magrutor iförd åtråvärda The Fantasy bra på Victoria’s secret fashion show. Hon medger själv att det främst är boxning och löpträning som har lett fram till drömkroppen, plus en hel del styrketräning för att orka bära upp de tunga vingarna.

– Jag har aldrig klarat av dieter. Om jag tänker att jag inte får äta något äter jag istället mer av det. Men jag tränar så mycket att jag känner att jag kan äta vad jag vill, säger hon i Marie Claire magazine.

FOTO: IBL

Annons